Steigereiland - Lidewij Martens (uitgeverij HarperCollins)

Steigereiland - Lidewij Martens (uitgeverij HarperCollins)

Op woensdag 12 juni verscheen bij HarperCollins Holland Steigereiland van Lidewij Martens. De populaire Storytel Original wordt nu een boek.

Lin moet altijd schipperen: tussen haar functie als rechercheur in de regio Rijnmond en haar officieuze rol als ordebewaker op Steigereiland: een kleine gemeenschap van woonbootbewoners waar zij al heel haar leven deel van uitmaakt. Als er een drugsvondst wordt gedaan, krijgt die zaak topprioriteit. Maar dan verdwijnt de vijftienjarige Sabine, Lins buurmeisje en zwemmaatje.
Niet alleen wordt Lins ex daarmee in verband gebracht, ook brengt het Lin terug naar een noodlottig ongeval in het verleden. Is zij in staat Sabine op tijd te vinden, of komt het allemaal te dichtbij?
Woonarkgemeenschap Steigereiland biedt het decor voor een schrijnende en spannende politieroman, verteld in een directe, zintuiglijke stijl.

Voor mij begon het boek al bij de cover, die heeft iets zoals ze zeggen waardoor je het boek moet vastnemen en achteraf gezien echt heel sterk gekozen.

Het verhaal is meteen vertrokken en je wordt meegenomen naar steigereiland en zijn bewoners. Favoriete personage is dan ook het hoofdpersonage Lin, wat heerlijk, eindelijk een ‘normale’ vrouw met twijfels, echte gevoelens en al dan niet een kilootje teveel. 
Ook slaagt de auteur erin om je het gevoel te geven een deeltje van de gemeenschap te zijn en een heel scherp beeld te vormen van hoe het er allemaal uitziet waardoor je je soms zelf in het water waant. 

De storyline heeft zoveel verschillende aspecten dat je telkens weer wat verbaasd bent als en een link wordt gelegd, het zorgt er ook voor dat er veel tempo in het verhaal zit. Ik las het boek in één keer uit (ondanks Grease op tv die avond ;)) Ook ‘moest’ ik erna het kort verhaal ‘steigereiland wat eraan vooraf ging’ lezen, dat effect heeft het boek.

Deze steigereiland is mij toch wel een ⭐️⭐️⭐️⭐️-waard. Een spannende lees dat me geboeid hield van begin tot einde. 


0 reacties:

Een reactie posten