Meester mitraillette - Jan Vantoortelboom (dwarsligger uitgave)

Meester mitraillette - Jan vantoortelboom (dwarsligger uitgave)

De Eerste Wereldoorlog, een jonge schoolmeester staat voor het vuurpeloton, als deserteur veroordeeld tot de dood. Waarom is hij gedeserteerd? Wat heeft de jongen Marcus Verschoppen ermee te maken? En zijn moeder? Jan Vantoortelboom laat op onnavolgbare wijze zien hoe schuldgevoelens een leven kunnen ontwrichten.

“Ik verlaat dit vertrapte leven als jongeman: krachtig van lichaam, klaar van geest. Die is niet wat ik wil, maar mij werd niets gevraagd.”

Ik selecteer veel van mijn boeken door gewoon naar de cover te kijken, dit werkt ook meestal wel voor mij en zelden ben ik dan teleurgesteld in het boek, net zoals deze.

Ik kwam deze dwarsligger tegen tijdens het verveeld scrollen op bol.com en was op slag verkocht aan de cover en voor een prijsje van 5€ kon ik deze dus niet laten, gelukkig...

Dit is weer zo een mooi boek, geen blij verhaal, veel miserie en hoeveel kan een mens eigenlijk hebben voor hij gek dreigt te worden. Door Jan vantoortelboom zijn schrijfwijze voel je je betrokken bij het verhaal, aanschouw je het. Ik heb eigenlijk niets als lof over deze ‘meester mitraillette’ en het boek is een sterke ⭐️⭐️⭐️⭐️waard.

0 reacties:

Een reactie posten