De fluisterman - Alex North (dwarsligger)

De fluisterman - Alex North (dwarsligger)

Als de deur halfopen staat, hoor je het gefluister vroeg of laat.
Nog kapot van de dood van zijn vrouw besluit Tom Kennedy met zijn zoon Jake te verhuizen naar het kleine stadje Featherbank om een nieuwe start te maken. Maar Featherbank heeft een duister verleden. Twintig jaar geleden ontvoerde en vermoordde een seriemoordenaar vijf jongens. Tot hij uiteindelijk werd gepakt vreesde iedereen de Fluisterman.
Dat was al heel lang geleden, en een oud misdrijf hoeft natuurlijk niet van invloed te zijn op het leven van Tom en Jake. Maar dan verdwijnt er weer een jongen en begint Jake zich vreemd te gedragen. Hij zegt dat hij gefluister hoort bij zijn raam. 

Ik kon deze thriller lezen in dwarsligger en maar goed ook want ik heb hem die dag meegezeuld naar mijn werk, naar de badkamer, naar bed en ik las hem in 1 keer uit want dit boek is zo goed geschreven.

Ik denk dat echt wel alle emoties aan bod komen in dit boek, vreugde, verdriet, liefde, angst, spanning, intensiteit,... echt alles! De manier van schrijven is super vlot en het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven, de ene keer is Jake aan het woord, dan Tom enz.

Het verhaal is ook zo goed uitgewerkt en hoe dieper je in het verhaal komt hoe meer je eigenlijk van de ene verbazing in de andere valt. Sommige hoofdstukken zijn zelfs zo goed dat je net niet luidop zegt “o nee” of “och echt?”

Ook voelde ik echt mee met Tom en Jake hun struggles en hun gevoelens naar elkaar toe, hun manier van uiten of gebrek eraan, de manier waarop ze na de dood van Rebecca (Jakes moeder) voort moeten en hoe ze daar al dan niet in slagen.
Dit boek heeft ook veel verrassende elementen, zoals Pete, meer zeg ik niet, maar altijd leuk he zo een teaser ;)

Ook echt wel even a big yay voor de mooie cover, die is zo goed bedacht en uitgevoerd dat het ook heel “deze moet ik lezen” werkt. 

Conclusie is dat ik snap waarom ze dit de nieuwe thrillersensatie noemen van 2019 want met dit boek heeft Alex North echt wel een topper geschreven. Een dikke dikke ⭐️⭐️⭐️⭐️-waard en dankzij de cover eigenlijk echt wel een verdiende ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️-waard, dit is gewoonweg een goed thriller boek. 


0 reacties:

Een reactie posten