De vrouw die terug moest - Lina Bengstdotter (uitgeverij HarperCollins)

De vrouw die terug moest - Lina bengstdotter (uitgeverij HarperCollins)

Op een warme zomeravond verdwijnt de zeventienjarige Annabelle uit het afgelegen dorpje Gullspång. De politie kan geen enkele aanwijzing vinden, haar ouders zijn radeloos. In Stockholm krijgt de ervaren rechercheur Charline "Charlie' Lager te horen dat zij op de zaak wordt gezet. Met tegenzin gaat Charlie naar Gullspång – het dorp waar ze is geboren. Ze is er sinds haar veertiende niet meer geweest, en met reden. Charlie gedraagt zich namelijk niet zoals men van vrouwen verwacht: veel korte seksuele relaties, geen kinderwens en niet bezig met wat anderen van haar vinden. Tijdens haar zoektocht naar de waarheid over Annabelle wordt ze hardhandig geconfronteerd met haar eigen verleden, en de geheimen die in Gullspång altijd diep weggestopt werden. Kan ze iets voor de verdwenen Annabelle doen? En kan Charlie zelf nog wel geholpen worden? 

Ik heb eerst het nieuwste boek gelezen ‘de kinderen die het bos ingingen’ en na die lees moest ik gewoon de eerste lezen namelijk deze ‘de vrouw die terug moest’

Charlie lager is een zalig personage, een dame met veel ballen aan haar lijf en met mogelijk nog meer struggles waardoor je echt meeleeft met haar en ook zoveel mogelijk over haar wil te weten komen.

Net zoals het nieuwste boek is ook dit verhaal weer tot in de puntjes uitgewerkt, heel spannend en de manier van schrijven ook weer heel verfrissend.
Het is een hele fijne manier van lezen omdat de schrijfster ook hier weer voor zorgt dat het onderzoek niet zo klassiek politieonderzoek aanvoelt en dat bevalt me wel.

Het leest als een trein en zorgt voor een heel ontspannend lees, ik vond hem net iets “minder” als de nieuwste ‘de kinderen die het bos ingingen’ maar zeker een ⭐️⭐️⭐️(⭐️)-waard!! Ik ben fan en kijk uit naar meer werk van Lina bengstdotter in de toekomst. 

0 reacties:

Een reactie posten