Onzichtbaar paar | Dries Gillaert


 Onzichtbaar Paar, Ode aan al die mensen die psychisch leiden - Dries Gillaert (Ambilicious)


Soms geraak je verstrengeld in je eigen web. Dan is het uitzichtloos. Maar wel de moeite waard om de functie in te schakelen van: Klik je vast, houd moed en wees de heldhaftige strijder van je eigen ikje … Tussen ochtendmerrie en realiteitswaanzin vertoevend, turend naar het hoopvolle. Waag de sprong voor het onbereikbare. Koestering van zonneklare momenten. Niet jij vindt het licht, maar het licht vindt jou. Op een geheel eigen manier heeft de schrijver / dichter vele facetten van mentale problemen bij jongeren / jongvolwassenen verwoord en verpakt. Een spectrum dat groter is dan het heelal. Breed toegankelijke zomerse verhalen met een donker randje. Tussen de verhalen slalommen aanleunende gedichten. 


Oké, dit boek. Laat ik starten met de zeggen dat wat de auteur hier naar zijn lezer wil brengen, mij enorm aansprak en nog steeds aanspreekt. Laat mij zelf af en toe verdwalen in de krochten van duisternis en dus eigenlijk meteen kreeg ik een ‘band’ met dit boek.


Ik nam mijn tijd. Tijd voor elk gedicht meermaals te herlezen of gewoon tijd om een gedicht zijn volle effect over mij te laten hebben. Ook de verhalen, dagboekfragmenten las ik geboeid. Het ene sprak mij al meer aan als het andere en dat is oké. De gedichten en verhalen zijn verschillend genoeg om elk eender persoon te grijpen op een bepaald punt. 


Dat donkere randje, verhalen sommige gevuld met fantasie (Of is het net dié psyche dat speelt) en gedichten geschreven in een bijzondere maar vlotte schrijfstijl die desondanks dat vlot zijn soms chaotisch aanvoelt (wat de donkerte ook is) zorgen voor een heel boeiende lees. 


Heel dankbaar om dit boek te mogen lezen. Heel knap van de auteur om op papier te zetten wat hij op papier heeft gezet. 


  • Auteur(s) : Dries Gilliaert
  • Uitgeverij: Ambilicious LLP
  • ISBN : 9789493275492
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 356
  • Verschijningsdatum : oktober 2022


Over de auteur:

Dries Gilliaert: Dries (1990) woont in het Vlaamse Oudenburg. Het schrijversbloed stroomt reeds lange tijd door zijn aderen. Schrijven houdt hem overeind. De moeilijke momenten in het leven kunnen neerschrijven werkt helend, therapeutisch. Maar ook vertoeft hij graag in een eigen wereld. Vandaar dat hij steeds fictie, fantasie en realiteit verweeft met elkaar.

0 reacties:

Een reactie posten