Mijn politieman | Bethan Roberts


 Mijn politieman - Bethan Roberts (Podium)


In Brighton in de jaren vijftig, valt Marion voor Tom, de broer van haar vriendin. Volgens haar vriendin moet ze nergens op hopen want Tom is 'anders'. Toch lukt het Marion niet om hem te vergeten. Op zijn beurt heeft Tom veel bewondering en affectie voor Marion. Marion wordt lerares en Tom politieman. In deze hoedanigheid leert Tom de eloquente Patrick kennen die hem een wereld van kunst en glamour laat zien. Tijdens het laten tekenen van zijn portret bij Patrick thuis blijkt dat Tom meer voelt voor Patrick dan hij ooit voor Marion zou kunnen voelen. Maar omdat hun relatie gevaarlijk is, vraagt Tom Patrick of hij hem kan delen. Het is de enige mogelijkheid. Tom trouwt met Marion, Marion is overtuigd dat haar liefde genoeg is voor hen beiden en Patrick is er altijd bij. Totdat een van hen breekt en drie levens worden vernietigd.


Het enige boek waar het helemaal niet erg is dat ze de filmposter als cover gebruiken. Maar dat Harry Styles de cover siert is bijzaak want dit is gewoon een heel erg goed en mooi boek. De personages zijn ontzettend goed uitgewerkt en hebben zoveel diepte. 


De relatie tussen de drie is perfect beschreven en je kan niet anders dan heel sterke gevoelens krijgen over en voor Marion, Tom en Patrick. Wat de echte sterkte is van dit boek is niet zozeer het verhaal dat de auteur brengt maar vooral de manIer waarop het geschreven is. 


Die manier van schrijven greep me meteen en zorgde ervoor dat ik meteen torenhoog geïnvesteerd was in dit verhaal. Je voelt de schuld, de jaloezie, het venijn en dan toch het begrijpen van elkaar van elke pagina spatten. En Tom? Hoe voelt Tom zich hier alles over, dat weten we niet. Is dat jammer? Ik vind van niet want het draagt enkel maar bij aan die gekwelde sfeer die het verhaal met zich meedraagt.  


Ook de vertaling van dit boek is het vermelden waard. Ik las de Engelse versie en nu de Nederlandse en het lijkt of Marion zelfs nog een tikkeltje meer ‘evil’ overkomt in de vertaling want, laten we eerlijk zijn, wat ze deed was puur evil en ze weet het. 


Ook zag ik de film - en Harry’s billen - en al is de film ‘mooier’, het boek is beter dus al deze elementen maken dat je dit boek moet gaan lezen. 


  • Auteur(s) : Bethan Roberts
  • Uitgeverij: Podium
  • ISBN : 9789463811729
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 352
  • Verschijningsdatum : november 2022

0 reacties:

Een reactie posten