Een kerst vol muziek


 Een kerst vol muziek - Sandra J. Paul (Books&Butterflies)


Sara vlucht al haar hele leven weg in muziek. Als klein meisje geraakte ze geobsedeerd door de prachtige klanken van de cello, die ze later leerde bespelen dankzij de hulp van haar toegewijde leraar. Dan komt Sem in haar leven, die net als zij goed is op de cello, en samen met haar aan het repeteren slaat voor een kerstconcert. Hij wordt al gauw de belangrijkste figuur in haar leven en Sara gelooft oprecht dat haar toekomst met hem verzekerd is. Maar vlak voor het optreden loopt het helemaal fout. Sara pikt haar leven weer op, maar ze kan het voorval met Sem nooit echt uit haar hoofd zetten. Het blijft haar leven domineren, wat ze ook doet en waar ze ook gaat. Tot ze twintig jaar later op een koude, winterse avond, de klanken van een cello uit een huis hoort komen. Dat geluid brengt haar verleden weer aan het oppervlak. Sara is vastberaden om het gebeuren voor eens en voor altijd achter zich te laten, maar zal ze daar ooit echt in slagen? Een kerst vol muziek is een ontroerend verhaal over muziek en vergiffenis, omringd door een magisch vleugje kerst.


Ik hou van novelles. Ze zijn de ideale lees tussen twee boeken door of ter ontspanning/afleiding bij een dik/heftig boek. Een kerst vol muziek is de nieuwe novelle van Sandra J. Paul en het verhaal is vol emoties. Verliefdheid, iemand verliezen, schuldgevoel, ambitie,… zowat alles komt in dit verhaal aan bod. 


De auteur heeft dit verhaal dankzij haar typische schrijfstijl - die vlot en makkelijk leest - weer perfect neergepend en dwingt de lezer om toch even stil te staan bij verschillende zaken. Gelukkig eindigt dit verhaal zoals het een echte feelgood novelle betaamd én met kerst vol muziek.


Klaar om in die kerstsfeer te komen met een boodschap die er echt toe doet? Dan zal deze novelle je zeker bekoren.


  • Auteur(s) : Sandra J. Paul
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464661583
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : eBook
  • Aantal pagina's : 51
  • Verschijningsdatum : november 2022

0 reacties:

Een reactie posten