De wensenwinkel | Chantal Claassen, Saskia M.N. Oudshoorn

 


De wensenwinkel - Chantal Claassen, Saskia M.N. Oudshoorn (Zomer en Keuning)


In 'De wensenwinkel' van Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn beginnen beste vriendinnen Claire en Josie een wensenwinkel. De knappe aannemer Stijn verbouwt een oude naaisalon tot een winkel, en daarna stromen de wensen al snel binnen. De winkel is zo’n groot succes dat ze meer handen nodig hebben. Het liefst die van een man… Kan de knappe soapster Jim de vriendinnen helpen?


Twee auteurs maar ze zijn blijkbaar enorm op elkaar ingespeeld. Je merkt helemaal niet dat ze met twee auteurs zijn tijdens het lezen want dit boek leest vlotjes weg. 


Een verhaal waar er vier spelers zijn en het is hun verhaal dat je afwisselend per hoofdstuk leest. Dat, en die vlotte schrijfstijl, zorgt ervoor dat je haast wel moet verder lezen.


Een feelgood, maar wel eentje dat je doet nadenken. Of dat had ik toch. Er zitten best wat thema’s in maar degene die mij het meest bijbleef is die ivm ouderen, hun eenzaamheid en verblijven in een tehuis. 


De Wensenwinkel is als een heerlijk zacht en warm dekentje dat over je valt tijdens en na het lezen. Het is een stabiel, kabeltje riviertje dat je compleet ontspannen maakt. Dat je doet verlangen naar die specifieke sfeer van kerst. 


0 reacties:

Een reactie posten