Een tweede leven | R.C. Sherriff


 Een tweede leven - R.C. Sherrif (Atlas Contact)


‘Een tweede leven’ van R.C. Sherriff gaat over meneer Baldwin die onlangs met pensioen is gegaan. Eerst is hij vol hoop en plannen voor zijn toekomst maar enkele maanden later, lijkt hij niets voor elkaar te krijgen. Zijn vrouw is evenzeer uit haar doen; ze heeft nu voortdurend een metgezel die haar de hele dag op haar vingers kijkt, elke dag weer. Bovendien hebben ze elkaar niets meer te zeggen. Ten einde raad stelt Edith voor in het weekend een wandeling te maken naar een van hun lievelingsplekjes op het platteland. Bij dat uitstapje zien ze een huis te koop staan en besluiten ze in een opwelling het te kopen. Voortaan zullen ze hun hoop en dromen voor de toekomst projecteren op dit gezamenlijke project. Maar zal dat genoeg zijn om zin te geven aan de herfst van hun leven? 


Boeken als warme dekentjes. Heerlijk is dat, toch? Net zoals Twee weken weg, is er iets aan de schrijfstijl van deze auteur waardoor ik in een zweem van nostalgie gesmeten word. Ik snap het, ik voel het, ik herken en beleef het. 


Ik denk dat het de tijdloosheid van zijn verhalen is, de tijdloosheid van zijn schrijven dat ervoor zorgt dat dit toen en nu een ‘feest’ der herkenning zal oproepen bij de lezers van dit boek. Met recht en rede zijn dit klassiekers. 


Mijn hart geraakt gevuld met zwaarte maar loopt tegelijkertijd over van liefde en alles lijkt gewoon weer even oké. Dat, met dit boek van deze auteur. Rustig, vriendelijk, bedeesd met op tijd en stond een ferme neep, lees je hoe het meneer Baldwin en zijn vrouw Edith vergaat voor en na zijn pensioen.


Hoe beide het pensioen van Baldwin ervaren, hoe beide beseffen dat dingen zullen veranderen of al verandert zijn. Het verhaal is warmte. Eenvoud siert waardoor dit boek - voor mij - zoveel waarde kreeg. 


  • Auteur(s) : R.C. Sherriff
  • Uitgeverij: Atlas Contact
  • ISBN : 9789025473617
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 336
  • Verschijningsdatum : oktober 2022

0 reacties:

Een reactie posten