Iedereen begint in het klein


 Iedereen begint in het kleine - Geboortegedichten


In blijde verwachting? Je hebt al een naam gekozen, maar je bent nog op zoek naar gepaste woorden? Iedereen begint in het klein bevat gebalde gedichten voor wie nood heeft aan mooie, gloedvolle woorden om je verbazing, ongeduld en hoop het best te omschrijven. Enkele van de meest getalenteerde dichters uit België en Nederland schreven voor deze bundel geboortegedichten over mama’s en papa’s, zoontjes en dochters, broers en zussen en ja, ook over oma’s en opa’s. De gedichten in deze bundel zijn geschreven om verspreid te worden op zoveel mogelijk geboortekaartjes. Je kan hem ook schenken aan het nieuwe ouderpaar of zelf wegdromen bij het wonder van nieuw leven.


een bundel vol gedichten over puur geluk of over onmenselijk verdriet. Gedichten voor tijdens een zwangerschap, voor erna, voor oma’s en opa’s of voor wanneer puur geluk niet loopt zoals het ‘hoort’. En wat heb ik genoten, liefst had ik deze bundel al veel vroeger gehad. Het aantal kaartjes die ik had kunnen opsturen voor dat verlangen te benoemen, dat geluk te feliciteren en vooral een troost aan te reiken, ze hadden talloos geweest. Deze bundel zal steeds in handbereik liggen zodat ik wensouders, toekomstige ouders, sterrenouders en al wie er nood aan heeft kan verblijden - of iets kan verzachten - met deze gedichten. Bijzondere, wonderlijke gedichten.


Met gedichten van Benno Barnard, Nele Buyst, Rhea Cecile, Yannick Dangre, Jozef Deleu, Paul Demets, Hans Depelchin, Lotte Dodion, Shari Van Goethem, Luuk Gruwez, Kristien Hemmerechts, Ingmar Heytze, Maarten Inghels, Mustafa Kör, Ruth Lasters, Sylvie Marie, Anneleen Van Offel, Lize Spit, Runa Svetlikova, Max Temmerman, Vrouwkje Tuinman, Maud Vanhauwaert, Christophe Vekeman, Siel Verhanneman en Stijn Vranken.


0 reacties:

Een reactie posten