Land van de vier bergen | Teun & Wim van Baaren


 Land van de vier bergen - Teun en Wim van Baaren


Teun moet een spreekbeurt houden. Hij wil dat het een bijzondere wordt en piekert zich suf over het onderwerp. Als hij met zijn vriendinnetje Anne bij zijn opa en oma logeert ontdekt hij een geheime tunnel die uitkomt in het Land van de Vier Bergen.
Daar wonen dieren die zijn hulp hard nodig hebben. Ze raken bevriend met de vreemdste dieren en komen zelfs oog in oog te staan met een van de gevaarlijkste en snelste dieren op aarde. Samen met opa en Anne beleeft hij spannende avonturen en wordt hun moed op de proef gesteld.
Kunnen ze de dieren helpen? Blijven ze uit de klauwen van hun vijand? Wat doet die vreemde Meneer Troost in het Land van de Vier Bergen? En wat is er waar van de Legende van de Blauwe Draak? Je snapt: met een onderwerp voor zijn spreekbeurt komt het helemaal goed!


Ik mocht Land van de vier bergen lezen en dit boek is buiten een streling voor het oog, dankzij die prachtige hardcover en illustraties, ook een cadeau voor mijn hele gezin want dit boek is niet gebonden aan leeftijd. Zowel ikzelf als mijn kinderen genoten ervan. De jongste genoot van het voorlezen en als startend lezertje kon ze er ook al wat mee. Ook maxi en midi hadden een leuke lees met dit boek.


De illustraties zijn prachtig en het verhaal is super vlot geschreven. Vanaf het begin word je in een spannend verhaal gekatapulteerd samen met Teun en zijn beste vriendinnetje Anne. Beide personages zijn herkenbaar voor kinderen. Angst voor een spreekbeurt, samen gaat alles beter, respect voor de natuur,… allemaal onderwerpen die je tegenkomt in dit verhaal.


Het verhaal is spannend en magisch. De spanning is niet eng en de magie van het verhaal is net genoeg om iedereen erin te kunnen laten verdwijnen. Genieten van begin tot einde. Dat vader en zoon dit boek samen uitbrengen en een deel van de opbrengst naar het goede doel Make-A-Wish gaat is de kers op de taart. 


Laat Teun en Wim maar lekker verder verhalen bedenken en neerpennen want wat een fijn boek maakten ze als debuut. 


Meer info en bestellen via www.landvandevierbergen.nl0 reacties:

Een reactie posten