Dochter van de onderwereld | Theo-Henk Streng


 Dochter van de onderwereld - Theo-Henk Streng (H!P)


Nikki Verdonk weet dat de verhalen over haar vader waar zijn. Hij is een grote drugscrimineel en wist op het nippertje aan een fikse gevangenisstraf te ontsnappen. Hoewel iedereen een mening over haar en haar vader heeft, probeert Nikki haar leventje zo normaal mogelijk te leiden. Dat gaat prima, totdat op een dag het ergste gebeurt. Haar vader wordt geliquideerd. Na zijn dood gaat er een beerput open. Haar vader bleek meer vijanden dan vrienden te hebben en nu aast iedereen op zijn plekje in de onderwereld. Dat maakt iedereen verdacht als mogelijke moordenaar. Zelfs mensen die dichtbij hem stonden. Heel dichtbij. Terwijl Nikki probeert haar leven weer op de rit te krijgen, laten de vragen haar niet los. Wie vermoordde haar vader? En waarom?


Het boek begint, voor mij, meteen op volle kracht. Door de flap wist ik dat ik mogelijks in een snel en misschien zelfs flitsend verhaal zou gezogen worden, en dat was het voor mij ook. Vanaf het begin laat de auteur de persoonlijkheid van zijn hoofdpersonage Nikki goed genoeg doorkomen. Na de dood van haar vader gaat het snel en ik hield ervan.


Het is niet zo een heel lang boek, maar dit verhaal heeft dat ook niet nodig. Ik was helemaal bevredigd door dit verhaal wanneer ik de laatste pagina omsloeg. De schrijfstijl is vlot, makkelijk, beeldend en heel toegankelijk voor een breed publiek. Een populaire YA lees, zo zou ik dit boek bestempelen. 


Ik werd meegesleurd in een verhaal waar het tempo hoog lag, waar ik niet anders kon dan meegaan in dag hoge tempo om bij een sterk plot uit te komen. Een verhaal dat begin, midden, einde sterk en intrigerend is. Deze snelle lees is de ideale YA-thriller.


  • Auteur(s) : Theo-Henk Streng
  • Uitgeverij: H!P Publishing
  • ISBN : 9789493266933
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : eBook
  • Aantal pagina's : 126
  • Verschijningsdatum : april 2022


0 reacties:

Een reactie posten