Oktober koning | Pamela Sharon


 Oktober koning - Pamela Sharon (HamleyBooks)


Tien miljoen euro. Tien opdrachten. Vier spelers. Eén winnaar. Wie wordt De Oktober Koning? Mara is een leerkracht en alleenstaande moeder van twee kinderen. Dex probeert een beter leven voor zichzelf op te bouwen nadat hij zijn moeder verloren heeft. Julia weet met moeite haar hoofd boven water te houden nadat haar man hun fortuin erdoorheen gejaagd heeft. Vincent wil ontsnappen uit de sleur van zijn leven. Alle vier ontvangen ze een uitnodiging voor De Oktober Koning, een mysterieus spel waarbij de winnaar kans maakt op tien miljoen euro. Al snel verliezen de vier spelers zich in een spel waarbij de opdrachten steeds vreemder worden en niets is wat het lijkt. Is een mensenleven tien miljoen euro waard?


Dit boek koos ik uit enkel en alleen op basis van zijn cover, de titel en dat hij uitgegeven is bij HamleyBooks. Deze ingrediënten waren genoeg voor mij om te weten, dit gaat hoogstwaarschijnlijk een sterk boek worden en ja, het stelde niet teleur. Ik stapte dus blind in dit verhaal. Ik had zelfs geen idee waar dit boek over zou gaan maar het was álles behalve een teleurstelling. 


@pamela_sharon_auteur pamela_sharon_auteur schrijft immers enorm vlot. Ik kende deze auteur nog niet, maar dit smaakt naar meer en liefst snel ook. Het las makkelijk, de spanning was aanwezig. Ik was benieuwd naar elke volgende stap en een goed doordacht verhaal. 


Dat verhaal had voor mij nog iets meer uitgewerkt mogen zijn want ik snapte niet steeds waarom bepaald personages nu deden wat ze deden. De reden waarom deze mensen gekozen werden en door wie en die waarom, ook dat kwam vluchtig aan bod maar het verhaal is uiteindelijk wel spannend genoeg - sommige hoofdstukken zijn best heftig en heerlijk beeldend geschreven - om er geen groot punt van te maken.


Conclusie is dat dit een sterk verhaal is met boeiende verhaallijnen, boeiende personages, vol spanning met de nodige mindgames die jou, als lezer, zeker kunnen bekoren. Aangenaam verrast door deze thriller en ik wil nog meer van dit.


  • Auteur(s) : Pamela Sharon
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464510324
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 340
  • Verschijningsdatum : september 2022

0 reacties:

Een reactie posten