Schijndood | Angela Marsons


 Schijndood - Angela Marsons (Boekerij)


Het tot pulp geslagen gezicht van het meisje kijkt nietsziend omhoog. Aarde valt uit haar mond. Honderden vliegen verzamelen zich boven het bloederige tafereel. Werken bij Westerley vereist een sterke maag: op deze ‘body farm’ wordt menselijke ontbinding onderzocht. Maar als inspecteur Kim Stone en haar team een vers lijk aantreffen, realiseren ze zich dat er een moordenaar is die de perfecte verstopplek heeft gevonden.


Dan wordt een tweede meisje aangevallen en voor dood achtergelaten, gedrogeerd en haar mond volgestopt met aarde. Het is duidelijk voor Stone en haar team dat hier een seriemoordenaar aan het werk is. Wie zal de volgende zijn? Als de lokale nieuwslezeres Tracy Frost verdwijnt, wordt de lat hoger gelegd. Het verleden lijkt de sleutel tot de moordenaar te herbergen. Zal Kim de waarheid aan het licht kunnen brengen voordat deze verwrongen, beschadigde geest nog meer slachtoffers claimt?


De boeken van Angela Marsons worden steeds beter en beter. Na het ‘overroepen’ en gehypte eerste deel, maakte ze alles wat ik niet leuk vond aan Stille schreeuw meer dan goed met elk deel dat erop volgde. De auteur lijkt zelfs met elk boek boven zichzelf uit te stijgen.


Schijndood heeft weer een boeiende zaak die thematieken bevat, heel eigen aan deze tijd. Genderindentiteit, PTSS. Het zijn brandende thema’s en toch blijven ze op de achtergrond. Tot nu dus. Het maakte mij, als lezer, heel bewust van hoe woorden en daden zijn effect hebben op mensen. 


Wat dit boek eens zo sterk maakt is dat je Kim Stone beter en beter leert kennen. De lagen van de ui worden afgepeld. Ik had voor het eerst het gevoel dat er een echt mens in haar schuilt. Een mens dat haar gevoelens dat toch wel durft te erkennen. Heel verfrissend. 


De zaak die heel het team opslorpt en een cold case die Kim er nog bijneemt zorgen voor een sterk tempo in dit boek. Is het thrillende spanning? Dat niet want de focus ligt meer op het psychologische aspect in dit boek. Zowel als het over de zaken gaat, als bij alle personages. En dat maakt het verrassend, verfrissend en een absolute top lees.


Voor wie niet kan wachten om verder te lezen is er goed nieuws, bloedlijn, de vijfde Kim Stone is al verkrijgbaar. 


  • Auteur(s) : Angela Marsons
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022591529
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 400
  • Verschijningsdatum : juli 2022

0 reacties:

Een reactie posten