Zeventien | John Brownlow


 Zeventien - John Brownlow (The House of Books)


Zeventien is uitverkoren om de meest gevreesde huurmoordenaar ter wereld te worden. Zestien andere huurmoordenaars gingen hem de afgelopen decennia voor. Maar omdat er maar een de beste kan zijn, moet Zeventien zijn concurrentie uitschakelen. Zijn doelwit is zijn voorganger, nummer Zestien. Net als hij ooit ook het doelwit van Achttien zal zijn.

Maar de moord op Zestien verloopt niet volgens plan en er ontspint zich een spectaculair duel tussen twee moordenaars, beiden zijn op de top van hun kunnen. Wanneer het gevecht een status quo bereikt, wordt duidelijk wat het echte doelwit is. De twee moeten de handen ineenslaan om de echte vijand te verslaan en een veel ingrijpendere ramp te voorkomen.


Op vele platforms zie je dat dit boek de vergelijking krijgt met James Bond. En dat is het ook wel, alleen vond ik dit verhaal nog beter. De schrijfstijl lag mij enorm waardoor ik dus best heel enthousiast te noemen ben. Wat een heerlijk boek met zulke sterke, leuke personages en een heel knap verhaal.


Vanaf de eerste pagina’s zat ik gelijk in dit verhaal. Zoals elk goed verhaal, is er een aanloop en verwacht dus niet meteen omver geblazen te worden door de ene actie na de andere. En toch, ik zag het allemaal voor mij, zelfs de personages die nog volop hun karakter en verleden moesten blootgeven, kregen toch al een gezicht. Alsof ik een boek lang een super goeie serie gebinged heb. 


Je merkt dat de auteur weet hoe hij een scenario moet schrijven want dit boek voelde aan als een film/serie. Het is, eenmaal van start, heel beeldend en het tempo ligt mede door de korte hoofdstukken, hoog. Net zoals in films heb je misschien de neiging om even je wenkbrauwen te fronsen bij al die actie, maar de auteur komt er, dankzij zijn schrijfstijl, meer dan mee weg.


Dit is een boek dat ik ook meteen cadeau zou doen aan bv mijn vader. Een lees die je meesleurt in boeiende actie. Ik ben fan.


0 reacties:

Een reactie posten