Onze moeder is een seriemoordenaar | Gregg Olsen


 Onze moeder was een seriemoordenaar - Gregg olsen


Een waargebeurd verhaal over moord, familiegeheimen, en de onverbrekelijke band van drie zussen die vastbesloten zijn om het horrorhuis van hun moeder te overleven. 


Telkens wanneer de zussen Nikki, Sami en Tori Knotek het woord moeder horen, wekt dit zelfs na tien jaar nog steeds herinneringen op aan hun gruwelijke kindertijd. Achter de gesloten deuren van haar boerderij in Raymond, Washington, onderwierp hun sadistische moeder Shelly haar dochters aan onvoorstelbaar misbruik, vernedering, marteling en psychische terreur. Nikki, Sami en Tori ontwikkelden een band die hen veel minder kwetsbaar maakte dan Shelly zich had voorgesteld. Zelfs toen anderen in het duistere en perverse web van hun moeder werden getrokken, vonden de zussen de kracht en moed om te ontsnappen aan een escalerende nachtmerrie die zijn hoogtepunt bereikte in het plegen van meerdere moorden. Dit is het schrijnende en hartverscheurende verhaal van overlevenden van het absolute kwaad. Het verhaal van de vrijheid en gerechtigheid waarvoor Nikki, Sami en Tori hun leven riskeerden. Ze zijn voor altijd zussen en geen slachtoffers meer. Ze vonden een licht in de duisternis dat hen vormde tot de veerkrachtige vrouwen die ze vandaag zijn: liefhebbend, geliefd en klaar voor hun verdere levens.


Dit boek valt enkel maar te geloven omdat het echt gebeurd is, want moest je dit boek lezen als een thriller waar niets van waar is, zou je misschien zeggen dat het allemaal wat ver gezocht is. Shelly, de moeder van de drie zussen, is compleet gestoord en sadistisch. En ja, dan druk ik het nog lief uit.


Een review geven over wat deze meisjes hebben doorgemaakt, of hoe de slachtoffers geleden hebben, is onmogelijk. Het verhaal is verschrikkelijk, gruwelijk, levensverwoestend en onbegrijpelijk. Dus de review gaat enkel en alleen over hoe dit boek geschreven is en op mij overkwam.


Gregg Olsen schrijft een boek dat volgens mij nog teveel losse eindjes heeft. Nogmaals, ik trek niets in twijfel en de feiten die gepleegd zijn, zijn ronduit shockerend maar ik had nog zoveel vragen. Die vragen kregen helaas geen antwoord. Er is ook best veel herhaling in het boek.


Let op, dit is een heftige lees, Shelly en haar daden maken dit ook geen makkelijke lees. De schrijfstijl is wel vlot maar blijft soms wat vlak, en het geheel voelt niet als een geheel aan. Als True-crime kan dit boek wel tellen maar de auteur laat te weinig details los. Het verhaal is niet volledig genoeg.


  • Auteur(s) : Gregg Olsen
  • Uitgeverij: Lind & Co Ab
  • ISBN : 9789493285903
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 442
  • Verschijningsdatum : oktober 2022

0 reacties:

Een reactie posten