Verstoten | Sterre Collins

 Verstoten - Sterre Collins (HamleyBooks)


Lucy is een rustige, wat onzekere zestienjarige. Haar vader heeft zijn gezin verlaten toen Lucy drie jaar was en sindsdien woont ze samen met haar moeder, Carleen. Als ze de oudere Fraser ontmoet, steunt hij haar in haar zoektocht naar antwoorden over haar vader, die volgens haar moeder niets waard was. Maar is Fraser wel de man die hij lijkt? 


De gebeurtenissen rondom de Nederlandse Bonnie en Clyde brachten Sterre Collins op het idee voor deze roman.


Een titel en flaptekst die er niet op liegen. Deze YA hardcover wou ik zeker lezen. In de wereld waar we momenteel in leven en met opgroeiende kinderen ben ik overtuigd dat boeken en hun verhalen kunnen helpen. Dus ook dit boek kwam op mijn radar.


Sterre collins is het pseudoniem van Ester Boek. Als auteur heeft zij haar strepen meer dan verdiend door boeken te schrijven die raken, die echt zijn en die geen enkel thema of onderwerp uit te weg gaan. Ook met deze YA snijdt ze enkele rake thema’s aan.


Het boek is opgedeeld in hoofdstukken van Lucy en Fraser maar ook met brieven van Lucy’s vader aan haar die je meer vertellen over wat gebeurd is. Door deze manier wil je steeds sneller en sneller gaan lezen en lees je het boek in een rotvaart uit.


De focus ligt op Lucy en Fraser. Lucy die haar vader niet kent maar toch antwoorden wil. Fraser die in zijn leven al de nodige bagage. De twee klikken meteen. Ze voelen zich gehoord bij elkaar. Toch is het leven niet makkelijk en is het prut.


De auteur schrijft dit verhaal, deze personages levensecht. Ik denk dat iedereen zich wel ergens kan in herkennen al is het maar in bijvoorbeeld in de scène op de kermis. Er zit zoveel te leren en te begrijpen in dit boek. Een van de zovele sterke punten van deze auteur.


Een YA die mij als ouders van een puberende dochter weer even deed beseffen hoe dat voelt. Een YA die zijn doelpubliek leert dat je over sommige dingen moet praten. Een geslaagd debuut voor Sterre Collins. 


  • Auteur(s) : Sterre Collins
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789463967884
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 380
  • Verschijningsdatum : april 2021

0 reacties:

Een reactie posten