De nepvampier | Sophia Drenth

 De nepvampier | de bloedstollende avonturen van Vladimir von Rotenbeck 1 - Sophia Drenth (HamleyBooks)


Boze darmen, jeuk aan zijn kladden en een reusachtige pukkel op zijn neus. Vladimir von Rotenbeck is geen gewone vampier. Bloed maakt hem ziek tot op het bot, een kwaal die hem de schande van de familie heeft gemaakt. Vladimir zweert dat hij op de Nacht der Doden weer bloed zal kunnen drinken. Tijdens zijn speurtocht naar een geneesmiddel maakt hij kennis met het waarzegmeisje Naswikka. Zij vertelt hem dat er een groter gevaar op de loer ligt dan boze darmen. Op de Nacht der Doden zal een vampierjager Knekelstein onveilig maken. Zijn doel: alle vampiers uitroeien. Durft Vladimir een held te worden en zijn moeder en zussen te redden, ook al vinden zij hem een waardeloze nepvampier?


Deze cover. Zo mooi en tof. Instant aantrekkingskracht voor jong en oud. Ik val voor de zoveelste keer in herhaling, uitgeverij HamleyBooks en hun oog voor details, covers en binnenwerk én het feit dat ze dit hoge niveau aanhouden, dat is het vernoemen meer dan waard. 


In een huis waar een 9-jarige boekenworm en een 12-jarige niet-echt-lezer wonen, is leuke boeken vinden soms niet zo makkelijk. Een iets anders voor de jongste en iets dat de aandacht vasthoudt voor je oudste. Dit is het boek dat voor beide zal werken.


Sophia Drenth schrijft vlot en beeldend. Je begint het boek te lezen en weet meteen dat je het zal uitlezen. Dat is voor de doelgroep waarvoor dit boek geschreven is, toch echt wel een plus. Ook al volwassen persoon heb ik dit boek erg graag gelezen, het was exact wat ik nodig had in een moeilijke week.


Het boek is bezaait met humor, avontuur, spanning. Het boek geeft jou ook - of je er nu van houdt of niet - een boodschap mee. Anders zijn is oké, het is meer dan oké. Geweldig is dat. Heerlijk dat die boodschap meegegeven wordt en zo belangrijk voor deze doelgroep van lezers.


Vladimir, meester Vrees, ... ik hoop ze allemaal weer snel te mogen bezoeken in Knekelstein. (Rumor has it dat dit deel 1 van een reeks is. Alvast leuk nieuws dit.) Een leuke, spannende, humoristische lees voor jong en oud.


  • Auteur(s) : Sophia Drenth
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789463967976
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 240
  • Verschijningsdatum : mei 2021

0 reacties:

Een reactie posten