Unsinkable | Lotte van den Noort

 Unsinkable - Lotte van den Noort (HamleyBooks)


Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan? Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van. Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.


Een boek over de Titanic en een complottheorie. Titanic, het schip der dromen, het schip dat niet kon zinken en een van de zovele grote complottheorieën in een boek gegoten? Kan het nog beter? Ik dacht het niet. Ik sprong dus meteen aan boord ;-) om dit boek te gaan lezen. 


Lotte van den Noort schrijft een Young Adult boek waar de schrijfstijl heel toegankelijk is, vlot, snel en beeldend. Ik voelde de snijdende kou van het zeewater. Ik hoorde het orkest en de chaos. Wat ook wel een enorme plus is voor mij is dat ik geen moment aan de film heb moeten denken. Sterk schrijfwerk dus.


De personages zitten voor mijn gevoel ook helemaal goed. Katharina die eerst nogal zeurderig en onvolwassen overkomt maakt, door bepaalde beslissingen en keuzes tijdens haar reis met de Titanic, de groei naar volwassen worden. Ook bepaalde personages die echt bestaan hebben, zoals de onzinkbare Molly Brown, krijgen een plekje in dit boek. 


Het verhaal, de complottheorie die in dit verhaal verwerkt zit, het voelt echt. Je gelooft de reis die Titanic maakt in dit boek, je gelooft de personages. Titanic zal voor altijd de interesse van velen opwekken, dit boek is een perfecte uitstap naar het schip. Om je er in te verdiepen of om kennis te maken. 


Unsinkable van Lotte van den Noort is een verhaal waar je meedogenloos ingesleept wordt. Net zoals je het koude water door je lijf voelt snijden en je de adem beneemt door de beeldende schrijfstijl van de auteur, zo plakken ook de personages aan je tijdens het lezen. Een verhaal waar je in wegzinkt om dan happend naar adem van de emoties weer boven te komen. Aanrader. 


  • Auteur(s) : Lotte van den Noort
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789463967679
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 380
  • Verschijningsdatum : april 2021
0 reacties:

Een reactie posten