Hamley is jarig | Sandra J. Paul


 Hamley is jarig - Sandra J. Paul (HamleyBooks)


Maak kennis met Hamley, het avontuurlijke zwarte katje dat mensen verstaat. Samen met haar zusjes en haar moeder woont ze in een gezellig huis, en wordt ze vertroeteld door haar baasje Viola. Viola is jarig, en bij een verjaardag hoort taart. Alleen, zo zeggen de andere katten: dieren krijgen nooit taart, en hun verjaardagen worden nooit gevierd. Dus besluit Hamley om dit te veranderen. Ze gaat op zoek naar taart voor haar dierenfamilie, en belandt zo in een bakkerij. 


Hamley is Jarig is het eerste boek in een gloednieuwe jeugdreeks.


Kan die cover nog schattiger? Dit boek trekt kinderen aan zoals zoete broodjes. Niet alleen mijn 4-jarige dochter wou dit boek meteen vastnemen ook mijn 12-jarige dochter was helemaal weg van al die schattigheid.


Sandra J. Paul is geen onbekende auteur. Ze beweegt zich vlot door zowat elke aspect van de boekenwereld. Een uitgeverij runnen, auteurs begeleiden en coachen én zelf dan nog elke keer opnieuw met succes topboeken afleveren in zowat elke genre dat er is. 


Ook deze Hamley is een nieuw avontuur en zal meteen een Jeugdreeks worden en daar zijn we hier thuis maar wat blij om. Een hardcover met ingekleurde illustraties van de ongelooflijk snoezige Hamley. Volgens mijn meisjes een absolute meerwaarde die tekeningen in kleur.


Hamley, een jong katje dat nog veel moet leren, leeft in een warm huis met haar moeder en zusjes, een hondenduo (heerlijke personages trouwens) en met baasje Viola en haar ouders. Een vrolijke (beesten)boel. Wanneer Viola jarig is en taart krijgt wil Hamley dit ook en gaat ze op zoek.


Een fijn, vlot geschreven boek voor kinderen met levenslessen. Ik genoot enorm om het boek voor te lezen aan mijn jongste dochter en mijn 12-jarige puber las het boek ook zo uit én las het graag. 


Wij kijken alvast uit om naar nog meer boeken van Hamley want ook bij ons thuis krijgt het kleine katje een warme thuis. Jong, oud, lezen, voorlezen, leren lezen, deze Hamley reeks is een schot in de roos. 


(Ik wil toch ook nog even meegeven dat Hamley is jarig echt wel een koopje is. Je krijgt een super mooie hardcover met ingekleurde illustraties én een leuk verhaal voor € 9,99. In een tijd waar boeken een klein fortuin kosten is zoveel plezier voor zoveel mensen aan deze prijs écht helemaal een feest.) 


  • Auteur(s) : Sandra J. Paul
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464208221
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 64
  • Verschijningsdatum : mei 2021

0 reacties:

Een reactie posten