Minnaar | Ilse Ruijters

 Minnaar - Ilse Ruijters (Ambo|Anthos)


Minnaar is Ilse Ruijters op haar best: een thriller over liefde, bedrog, seks en moord. Een gepassioneerde liefdesaffaire verandert in een levensgevaarlijke nachtmerrie.


In de thriller Minnaar van Ilse Ruijters verandert een gepassioneerde liefdesaffaire in een levensgevaarlijke nachtmerrie. Minnaar is Ilse Ruijters op haar best: een thriller over liefde, bedrog, seks en moord.


Dat wat ze met Søren had – een affaire zou ze het nooit noemen, daar was het lang niet serieus genoeg voor – was op haar veertigste verjaardag begonnen. Haar leven was al helemaal compleet. Kinderen het huis uit, goed huwelijk, carrière op orde. En toen stond hij daar, de drieëntwintigjarige kitesurfer, nota bene op haar verjaardag. Het is alleen voor de seks, zeggen ze tegen elkaar, alleen voor de seks. Ze voelt zich steeds schuldiger over het bedrog, maar als ze de relatie wil verbreken, blijkt dat haar spannende minnaar zich niet zo makkelijk aan de kant laat zetten.


Moesten jullie mijn enthousiasme over Meisje van me al vergeten zijn, wat ik betwijfel, ik heb dat boek zo snel uitgelezen. Toen ik las dat Ilse Ruijter eraan kwam met een nieuw boek was ik dus heel benieuwd of ze de lat in deze thriller hoger had weten te leggen.


Deze keer spreekt de cover mij niet zo aan maar dat zal voor iedereen anders zijn natuurlijk. Ik vind hem minder krachtig als meisje van me. Niet dat het een dingetje is om het boek niet te gaan lezen. De flaptekst maakt nieuwsgierig én vooral benieuwd of Ilse Ruijters met dit thema - dat al meerdere keren gebruikt is - toch vernieuwend over de brug kan komen.


‘‘Stil zeg ik.’

Het was zijn stem.

Søren.’


Korte hoofdstukken, je knalt er echt zo doorheen, en begeleidende brieven. (En die brieven blijken achteraf echt een meerwaarde aan het verhaal te geven) Die schrijfstijl die zo eigen is aan Ilse Ruijters, voldoende dialoog, spanning en dreiging. Je probeert zelf aan te vullen wat er gaat gebeuren, ziet het gebeuren, weet dat het gaat gebeuren en toch beginnen alle puzzelstukjes pas naar het einde toe juist in elkaar te passen.


Een minnaar is nooit een goed idee toch? Dat kan je zelden netjes afhandelen lijkt mij en ook hier gaat het mis. Enkel is hier nog zoveel meer dat je niet ziet en weet. Zoveel kronkels en bochten waar het hoofdpersonage Nina mee te maken krijgt. Wat ik ook kon appreciëren is dat Nina zich niet steeds wentelt in onschuld. Zij weet wel degelijk dat zij degene is die aan een affaire is begonnen.


‘‘Het leven waar ik onderdeel van ben, bedoel je?’  

‘Jij bent geen onderdeel van mijn leven.’

‘O nee.’ Hij zei het cynisch.’


Søren dringt op alle mogelijke manier haar leven binnen, letterlijk en figuurlijk. Het dreigt uit de hand te lopen, voor iedereen. Wat kan Nina doen? Gaat ze er iets aan doen? Gaat er iemand te ver en wie gaat er te ver? Een formule die werkt en ook hier werkt het.


Minnaar is een thriller die je enkele spannende lesuren oplevert, en boek waarvan je weet dat je gaat genieten en ontspannen ondanks dat het een thriller is. Als je een boek zoekt om even in weg te duiken, een momentje voor jezelf, dan is dit er een ideaal boek voor.


  • Auteur(s) : Ilse Ruijters
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • ISBN : 9789026352218
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 384
  • Verschijningsdatum : februari 2021


Over Meisje van me:

'Wat een nachtmerrie is het. Maar wel eentje die sterk is opgeschreven.' - De Limburger

'De plot is in één woord fabuleus!' - De Baarnsche Courant


0 reacties:

Een reactie posten