De vermisten van Maneschijn - de spiegelpassante ll | Christelle Dabos


 De spiegelpassante ll , de vermisten van Maneschijn. - Christelle Dabos (Luitingh-Sijthoff)


Deel 2 van Franse bestsellerserie De spiegelpassante, waarin Ophelia grotere gevaren dan ooit moet trotseren…


Ophelia keert terug in De vermisten van Maneschijn, het tweede deel van De spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Na de gebeurtenissen in De ijzige verloofde wil Ophelia niets liever dan een rustig en teruggetrokken bestaan leiden. Maar haar leven op de vijandige ark Pool is meer in gevaar dan ooit… Als verloofde van de afstandelijke en raadselachtige Thorn zijn alle ogen op Ophelia gericht. Bovendien gebruikt Faroek, de machtige familiegeest van het Noorden, haar voor zijn eigen doeleinden: Ophelia kan namelijk met haar handen voorwerpen lezen en zo eeuwenoude geheimen achterhalen. Wanneer de ene na de andere invloedrijke hoveling spoorloos verdwijnt, raakt Ophelia opnieuw ongewild betrokken bij een opsporingsonderzoek. Langzaam maar zeker doorziet ze niet alleen de vele illusies die de ark rijk is, maar ontdekt ze ook de overdonderende waarheid…


Ik had de eer en het genoegen om ambassadeur te zijn van het eerste boek van wat nu bevestigd is, een super serie. Ik heb met veel plezier het vorige boek gepromoot en gelezen en ook dit boek was het wachten meer dan waard. Weeral ben ik gewoon zo enthousiast.


Een enorm vlotte schrijfstijl die een erg breed publiek zal bereiken. Fantasy schrijven is niet altijd makkelijk denk ik, het wordt gewoon ook erg snel te veel en te verwarrend vind ik persoonlijk. Dankzij Dabos haar manier van schrijven geraak je niet in de war van alle personages, alle magische gebeurtenissen en blijft alles heel overzichtelijk. 


‘Illusies.

Wat kon je anders verwachten als je je op de vijfde verdieping van een toren bevond, als die toren hoog boven een stad verrees en als die stad boven een poolark zweefde waar het op dat moment hooguit min vijftien graden was?’


Dankzij die schrijfstijl en de manier waarop ze de wereld in het eerste boek optekende ben je vanaf de eerste pagina moeiteloos weer op de Pool. En wat had ik het hof gemist. Het was alsof ik er nooit ben weggeweest en ik kan je zeggen dat het weer heerlijk, intrigerend vertoeven is in de wereld van Ophelia.


Dat ik razend enthousiast ben over dit tweede  boek hoef ik dus niet te vertellen, het is echt opnieuw een bijzonder boek. De personages hebben wat meer klank en pit gekregen - hoera Ophelia -, vormden zich nog meer voor mijn ogen, ik was in het eerste boek al #teamthorn en ben dat nu nog meer. Het verhaallijn was nog beter als het eerste boek wat alleen maar beloftevol is voor het volgende deel. 


‘Het was Thorn die de betovering verbrak door ongeduldig zijn horloge open en dicht te klappen. Daarop zette Faroek zich met de traagheid van een losgeslagen ijsberg in beweging, pakte de vulpen die de geheugensteun hem aanreikte en maakte een nieuwe aantekening in zijn memorandum.’


Wederom zat ik in een film die voor mijn ogen afspeelde met elk woord dat ik las. De twists, dat einde, de wereld, de personages, ik hou van deze serie. Hoe complex ook, dankzij Dabos leest het super snel en vlot en is instant happiness het key-woord als ik aan deze boeken denk én dan vooral dit tweede deel. 


Op het volgende deel is het wachten tot het najaar  2021 (als alles goed gaat).  Nog even geduld dus. Als je toch te nieuwsgierig bent, in Duits, Engels en Frans kan je de andere deel al zeker lezen. Ik beloofde echter bookaddictnl om geduld te tonen... heb ik spijt van die beslissing? Misschien. ;) 


  • Auteur(s) : Christelle Dabos
  • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
  • ISBN : 9789024587247
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 584
  • Verschijningsdatum : januari 2021

0 reacties:

Een reactie posten