De vergeten tuin | Sandra J. paul


 De vergeten tuin | Kraaidorp lll - Sandra J. Paul (HamleyBooks) 


Het derde deel in de zeer succesvolle Kraaidorp-reeks. Het jaar 1621. De moeder van de twaalfjarige Colette Zwart wordt op de brandstapel gezet. Colette zweert dat ze wraak zal nemen op de kasteelheer die haar dit heeft aangedaan, maar die kans krijgt ze niet. Ze wordt samen met haar broer Bertus meegenomen door de mysterieuze Maximiliaan. Hij brengt hen naar zijn burcht, ver weg van hun dorp. Daar ontdekken ze wat hun moeder al die jaren voor hen heeft verborgen gehouden, en wie ze in werkelijkheid is. Om haar moeder terug te krijgen, moet Colette gebruik maken van duistere magie. Maar dan vindt ze een lang vergeten tuin, met daarin een mysterieuze bron, die toegang geeft tot het eeuwige leven...


Ik zei het al tig keer en zal het waarschijnlijk nog tig keer zeggen maar bij uitgeverij HamleyBooks zijn ze toch echt wel een krak in hun covers en binnenwerk. Voor mij de mooiste cover van de drie boeken. Alsof kiezen een optie is eigenlijk. En wat zijn ze mooi als je ze allemaal samen ziet.


Sandra J. Paul, een auteur met de reputatie van ijzersterk schrijven. Maakt ze het ook deze keer waar? Jawel, ook deze keer vlieg je door het boek heen dankzij haar typische schrijfstijl. Het verhaal grijpt je meteen en het leest als een trein. Het concept van boek 3 is dan ook top. Met dit boek leer je alles over Colette, de heks van kraaidorp.


Dat niets is wat het lijkt bewijst dit boek. Het zit vol spanning, vol emoties die je van links naar rechts sleuren. Dankzij dit boek begrijp ik de jonge Colette en... ik kan niets meer zeggen zonder te gaan spoilen. Maar wat ik wel kan zeggen is dat mijn gevoel voor de heks Colette nog steeds alle kanten opgaat. 


Dit boek, het verhaal van Colette is echt een absolute meerwaarde voor de kraaidorp-reeks. Het is echter ook perfect alleen te lezen en dan is het ook een heel leuk, spannend jeugdboek. Ik ben als volwassenen razend enthousiast dus wanneer ik mij verplaats in de leefwereld van mijn kinderen dan zijn deze boeken, en vooral dit boek, toch echt wel top.


Ja, ik herhaal mezelf nog eens zodat jullie het zeker weten, echt super. Dit is zo een boek dat je koesteren gaat omdat het zo goed en mooi is, zo eentje dat alle verhuizen gaat doorstaan en doorgegeven gaat worden op generaties, dat gevoel heb ik met dit boek. Heerlijk.


Sandra J. Paul, haar fantasie en vermogen om je tig keer op het verkeerde been te zetten schreef weer een heerlijk boek. Ik mag er niet aan denken dat de reeks met het vierde deel afgesloten gaat worden. Gelukkig zal in nog jaren nagenieten. Dat is zeker.


  • Auteur(s) : Sandra J. Paul
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789463967716
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 280
  • Verschijningsdatum : februari 2021

0 reacties:

Een reactie posten