Arséne Lupin pocketbook - Maurice Leblanc

 Arsène Lupin 1 : Arsène Lupin, Gentlemen inbreker - Maurice Leblanc (Uitgeverij Oevers)


Bekend van de Netflix-serie! 

‘Wees gewaarschuwd, goede lezer, bij de eerste ontmoeting raak je gecharmeerd, de volgende keer ben je verkocht en nadien wil je Lupin volgen waar hij je ook naar toe voert.’ Uit het voorwoord van Bart Van Loo. 


In Gentleman inbreker zijn de eerste negen Lupinverhalen opgenomen, voor het eerst uitgegeven in 1907. Ze vormen de literaire geboorteakte van de Robin Hood van de belle époque, die steelt van de rijken en opkomt voor de armen. De verhalen zijn afzonderlijke pareltjes, die de auteur tot een heerlijk leessnoer heeft weten te rijgen. Pareltjes die ruim honderd jaar na dato nog steeds een genot zijn om te lezen.


Ik ben nog een van de weinige mensen die geen Netflix heeft - vergeef me -  dus ik ken het fenomeen Lupin enkel van horen zeggen. Wat ik er wel kon opmaken uit de hype is dat dit boek lezen echt wel de moeite waard zou zijn. Enter Alex.


Al meer dan 100 jaar oud zijn deze verhalen maar absoluut tijdloos. De auteur, Maurice Leblanc, brengt vol overgave doch heel relaxed zijn verhaal van het ongelooflijk charmante personage Arsène Lupin. 


De auteur heeft met dit personage van Lupin echt een voltreffer. Elke verhaal was een cadeau, een film die voor je ogen afspeelt. Heerlijk. Ik kan snappen waarom de reeks dus zo populair is. 


Ik ben een beetje verbaasd dat ik de release van dit boek gemist heb. Dit is absoluut een aanrader voor eender wie, liefhebbers van roman, thriller, jeugd, iedereen gaat gecharmeerd zijn door dit boek. (Ondertussen staan alle boeken en toekomstige Lupin boeken op de verlanglijst.) 


Een leuk dingetje dat ik toch wel wil vermelden, is dat dit boek pocket formaat heeft, je kan het dus vlot in je handtas steken en echt overal mee naartoe zeulen zodat je nooit zonder Lupin komt te zitten, oef.


Het volgende deel, Arsène Lupin vs Sherlock Holmes, yes please! 


  • Auteur(s) : Maurice Leblanc
  • Uitgeverij: NBC - Oevers
  • ISBN : 9789492068026
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 240
  • Verschijningsdatum : mei 20160 reacties:

Een reactie posten