Mathilda’s geheim


 Mathilda’s geheim. Vrouwen van de leeuwenhof ll - Corina Bomann (Boekerij)


Mathilda is zestien als haar moeder in 1931 plotseling sterft en ze alleen achterblijft. De wereld zit vol gevaren voor een jong meisje. Dan komt de indrukwekkende Agneta Lejongård in haar leven. Agneta blijkt Mathilda’s voogd te zijn en ze neemt haar mee naar het prachtige landgoed de Leeuwenhof in het zuiden van Zweden.


Mathilda weet niet dat Agneta haar tante is, maar voordat Agneta haar over haar afkomst kan vertellen, wordt Europa verscheurd door de Tweede Wereldoorlog. Het leven zoals iedereen het kende verandert voorgoed. In de chaos zal Mathilda haar lot in eigen handen moeten nemen en nieuwe wegen moeten bewandelen op zoek naar geluk.


Ik heb zó afgeteld naar dit boek. Agneta’s erfenis heb ik verslonden, dat is zo een mooi en sterk verhaal. Agneta is een enorm sterke, fijne en mooie vrouw. Ik nam toen met spijt afscheid van Agneta hopende haar snel weer te kunnen ontmoeten.


Wanneer de moeder van Mathilda komt te overlijden blijkt dat Agneta als haar voogd is aangeduid. Hoe deze twee uiteindelijk met elkaar verbonden zijn kom je gaandeweg het eerste deel te weten. Het tweede deel is vooral hoe Mathilda haar leven - probeert - te leiden.


‘‘Mag ik even voorstellen,’ zei de directeur terwijl hij de onbe- kende toeknikte. ‘Mevrouw, dit is Mathilda Wallin – Mathilda, dit is gravin Agneta Lejongård.’ Een gravin? Wat moest een gravin hier? Ik keek de vrouw verward aan.’


Mathilda moet gaandeweg keuzes maken in verband met haar toekomst en word voor feiten geplaatst die ze zelf niet wil hebben. Volgt ze haar hart of haar verstand, laat ze haar emoties de overhand nemen of besluit ze enkel nog zonder emoties. Is er een gilde middenweg? Mathilda is ook een sterke vrouw net zoals Agneta en wanneer dat duidelijk is begint het laatste deel van het boek. 


Dankzij de auteur haar fijne schrijfstijl ben ik weer door het boek gevlogen en was het zo fijn om weer op het Leeuwenhof te vertoeven. Het voelde heerlijk vertrouwd aan om Agneta en haar gezin weer te mogen leren kennen in een andere levensfase. Ook hoe de adel op die jaren geëvolueerd is, is fijn om volgen.


‘Ik haalde er een blaadje uit en vouwde het open. Mijn moeders handschrift herkende ik meteen. De zwierige halen rond de b en de r waren typisch voor haar. De brief was gedateerd op 19 februari van het afgelopen jaar. Had ze toen al vermoed dat haar iets mankeerde?’


Eerlijkheid maakt wel dat ik moet zeggen dat dit boek iets minder is dan het eerste boek, het is iets vlakker en het verhaal gaat misschien iets minder diep maar het is wel een echte goede feelgood.


Corona Bomann neemt ons weer mee in een verhaal vol verlies, liefde, moeilijke keuzes met fijne personages, schokkende gebeurtenissen en liet me met een heel fijn gevoel het boek dichtslaan. Ik hoef dus niet te zeggen dat ik enorm uitkijk naar het laatste deel van deze trilogie. 


 • Auteur(s) : Corina Bomann
 • Uitgeverij : Boekerij
 • ISBN : 9789022587171
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Paperback
 • Aantal pagina's : 560
 • Verschijningsdatum : oktober 2020


Pers en boekverkopers over Agneta's erfenis :

 • ‘De verslavende nieuwe serie voor de lezers van De zeven zussen.’ NCRV-gids
 • ‘Deel 1 van de trilogie De vrouwen van de Leeuwenhof staat als een huis. Over keuzes maken en je hart volgen.’ Algemeen Dagblad over Agneta’s erfenis
 • ‘Prachtig! Je voelt haar strijd, haar liefdes, haar keuze…’ Annet Ellenbroek, boekhandel Bruna Ellenbroek
 • ‘Corina Bomann schrijft misschien nog mooier dan Lucinda Riley.’ Anne de Jager, boekhandel De Vries, Zierikzee
 • ‘Vlot en meeslepend geschreven verhaal over een vrouw die moet kiezen tussen liefde en plicht. Heerlijk lezen voor de liefhebbers van Lucinda Riley!!’ Margot Osse, boekhandel De Omslag, Rosmalen
 • ‘Een boeiend en spannend familieverhaal.’ Avrobode

0 reacties:

Een reactie posten