Fatale erfenis

 Fatale erfenis - Rachel Rhys (A.W. Bruna)


London 1948: Eve Forrester zit gevangen in een liefdeloos huwelijk, in een somber huis in een grijze buitenwijk. Dan ontvangt ze bericht van een notaris. Een onbekende heeft haar een erfenis nagelaten, maar om hier meer over te weten te komen moet ze afreizen naar de Franse Riviera. 

Eve ontdekt dat ze mede-eigenaar is geworden van een villa aan de Côte d'Azur. Van het ene op het andere moment stapt ze een zonovergoten, glamoureuze wereld binnen. Maar ze staat alleen in haar zoektocht naar het verhaal achter de erfenis. En ze voelt zich allesbehalve veilig…


Adembenemend en met een vleugje mysterie: Fatale erfenis sleept je mee in een wereld vol disfunctionele families en verborgen geheimen, tegen het décor van de sprankelende Franse Riviera.


De Franse Rivièra, post oorlog tijd, ik zie het wel allemaal terug in de cover. Die cover roept bij mij ook gelijk een bepaalde sfeer en gevoel op. Ik zou dit boek dus meteen vastnemen in de boekhandel  de flap te lezen.


De auteur heeft een erg vlot boek geschreven waar je zo doorheen vliegt, enkel de vele en vele details waren soms een beetje teveel waardoor het tempo wat uit het verhaal getrokken werd. 


Dat heb huwelijk van Eve niet is wat het zou moeten zijn en dat ze eigenlijk nog rouwt om haar verloofde Archie die ze verloor in de oorlog is duidelijk. De band met haar moeder laat ook de wensen over en dan beslist het lot dat Eve naar de Franse Rivièra moet omdat ze in een testament staat als erfgenaam en ze heeft geen idee van wie...


Guy Lester laat een deel van zijn villa na aan Eve. Maar wie is Guy en wat is de band die Eve en hij lijken te hebben?! Dankzij korte vlotte hoofdstukken kom je te geweten wie Guy is en wat uiteindelijk de band is die hij met Eve heeft. 


Erfgenaam worden van de ene op andere dag van iemand die je niet kent laat natuurlijk zowel bij Eve als de nabestaanden een indruk achter. Het hoeft dus niet gezegd te worden dat Eve niet met open armen word ontvangen maar het geeft haar wel het duwtje dat ze nodig heeft om te ontsnappen aan haar huidige situatie. 


Ook enorm fijn aan dit boek is de setting. Het verschil tussen de welgestelde aan de Franse Rivièra en het ‘gewone volk’ wordt duidelijk als de auteur beschrijft hoe de oorlog de kloof tussen de twee nog meer heeft doen groeien. De beschrijving van de kledij, de jetset, de zon, de feestjes,... heerlijk.


Een fijne ontspannend lees. Ik las nog geen Lucinda Riley of Santa Montefiore maar volgens reviews een ideaal boek voor liefhebbers van deze auteurs. 


  • Auteur(s) : Rachel Rhys
  • Uitgeverij : A.W. Bruna Uitgevers
  • ISBN : 9789400512559
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 448
  • Verschijningsdatum : juli 20200 reacties:

Een reactie posten