Het pilgrim fathers complot

Het Pilgrim fathers complot - Jeroen Windmeijer (HarperCollins)

Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in een archief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok.
Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaken betrokken. Waarom bleef zo'n groot deel van de Pilgrim Fathers in Leiden achter? Wat hebben de vrijmetselaars daarmee te maken? En welke relatie onderhield Peters vriendin met de vermoorde voorzitter?

In razende vaart neemt Windmeijer je mee van de nauwe steegjes van Leiden naar de weidse wateren van Cape Cod in de Nieuwe Wereld tot aan de verzengend hete Sinaïwoestijn in Egypte. Op al die plekken kom je er telkens opnieuw achter dat de geschiedenis nooit is zoals de boeken ons willen doen geloven.

Binnenkort komt er weer een nieuw boek van Jeroen Windmeijer samen met Jacob Slavenburg uit namelijk ‘het isisgeheim’.

No need to say dat ik hier erg naar uitkijk. Ik geef al even de flaptekst mee.
  • Wanneer het Leidse Rijksmuseum voor Oudheden zich opmaakt voor een grootse tentoonstelling over Egypte, doet conservator Ariadne een fantastische ontdekking in een gouden beeldje van de godin Isis: de Egyptische moedergodin blijkt al eeuwenlang een groot geheim met zich mee te dragen. Al snel raken Ariadne en haar collega Thees verstrikt in een onzichtbaar netwerk met internationale vertakkingen. Big Pharma is geïnteresseerd in haar vondst – net als een gerespecteerd genootschap uit Engeland. Hun pogingen het mysterie te ontrafelen leiden hen naar Oxford, naar de oevers van een rivier met een wel heel bijzondere naam…

In afwachting lees ik nog even deze en haal ik ook ‘de offers’ van de boekenplank. 


Over Het Pilgrim Fathers complot
"Een spannende cocktail vol historische en religieuze wetenswaardigheden' – ★★★½ Telegraaf

'De boeken van Windmeijer zijn onmiskenbaar thrillers, pageturners die je niet weg wilt leggen' – LEVEN

"Windmeijer levert met dit boek wel degelijk een thriller met diepgang af' – Dagblad van het Noorden

'Je waant je met regelmaat in de collegebanken en dankzij de bevlogenheid van de docent leer je veel, en ook met plezier.' - ★★★ VN Detective- en Thrillergids


0 reacties:

Een reactie posten