Dag en nacht | Romy hausmann

Dag en nacht - Romy Hausmann (HarperCollins)

Hij wil controle. Hij neemt controle. Hij houdt controle.

Lena is al veertien jaar spoorloos verdwenen. Tot haar ouders plots het verlossende bericht krijgen dat ze gevonden zou zijn. Maar dan volgt een nieuwe klap: de vrouw die bewusteloos in het ziekenhuis ligt is niet Lena, ze lijkt alleen sprekend op haar…
Al snel blijkt dat de vrouw ontsnapt is aan een pure nachtmerrie: een man die ze had leren kennen in de kroeg, sloot haar op in een afgelegen hut in een bos. Ze moest doen alsof ze een zekere Lena was en op twee kinderen passen die niet de hare waren. De man legde hun strikte regels op die ze nauwgezet moesten volgen. Dag en nacht. Wie is die man en waarom is hij nog niet opgepakt? En wat is er met Lena gebeurd?

Dag en nacht is een bloedstollende, tragische en bij vlagen ontroerende thriller die onder je huid kruipt en je niet meer loslaat.

Dit is een echte echte thriller!! Wat een pareltje. Ik lees enorm graag thriller en deze is zeker en vast eentje om te herlezen en voor een erg breed publiek.

Perfecte balans tussen enge dingen, de details, verhaallijn, plot, lengte... enkel maar goeds over deze ‘Dag en Nacht’.
Enorm vlotte schrijfstijl die beetje bij beetje loslaat wat je moet weten. Het verhaal en plot zitten enorm goed in elkaar. 

De auteur neemt je mee doorheen de angst en de grote nachtmerrie die de ouders van een ontvoerd kind beleven. In de leefwereld van ‘Lena’ en dit allemaal met een vlotte finesse die ervoor zorgt dat je af en toe even in de compleet verkeerde richting denkt. Je moet weten hoe dit afloopt, en is het afgelopen? 

Ik las hem al enige tijd geleden maar nu de feestdagen eraan komen wil ik hem in de spotlight zetten. Dit is voor mij een thriller waar iedereen van zal genieten.

De echte thriller-fans komen aan hun trekken maar ook mensen die niet zo vertrouwd zijn met het genre zullen zeker genieten van deze. Zelfs mensen die niet veel lezen gaan door de vlotte schrijfstijl iets aan dit boek hebben. 

Dit is eigenlijk een boek dat je aan iedereen cadeau kan doen, een boek om absoluut op je verlanglijstje te zeggen. 

Holiday season boektip : absoluut deze ‘dag en nacht’ van Romy Hausmann, uitgeverij HarperCollins.

0 reacties:

Een reactie posten