Azerty

Azerty - Sandra J. Paul (HamleyBooks)

De achtjarige Marijn wordt ontvoerd onder het wakend oog van zijn oudere broer Kris. Na weken van gevangenschap kan de jongen ontsnappen aan de psychiatrische patiënte die hem gegijzeld hield. De traumatische gebeurtenis zorgt voor een onherstelbare breuk tussen de broers. Meer dan twintig jaar later leidt boekhouder Marijn een teruggetrokken bestaan. Auteur Kris schreef een bestseller, maar lijdt sindsdien aan writer’s block. Wanneer de twee een kasteeltje erven van hun oudoom, zien ze dit als een unieke kans om hun verzuurde relatie te herstellen. Samen met Marijns vriendin Louise nemen de broers hun intrede in het kasteel, waar de driehoeksverhouding onmiddellijk voor de nodige spanningen zorgt. Tot de situatie escaleert.

Dit is Azerty 2.0, de auteur Sandra J. Paul bewerkte de eerste versie en koos voor een iets andere cover. Ik las het eerste hoofdstuk van de originele Azerty en ik was meteen hooked, ook de cover van de eerste Azerty sprong er meteen uit in de boekenhandel. 

Toen ik deel kon nemen aan deze blogtour was ik dus super excited en benieuwd of heel het boek zo goed was als dat eerste hoofdstuk. 


Even over die cover, mooi, echt mooi. Ik hou van al dat zwart, de oude typemachine met de foto. Het plaatje klopt. Dit is toch echt wel één van de vele sterke punten die HamleyBooks heeft, net zoals hun oog voor detail. Ook binnenin het boek is het weer zalig lezen door die details. (Ik laat het jullie zelf ontdekken, maar dit zijn de ‘kleine’ dingen die een boek kostbaar maken.) 

Het verhaal is vanaf pagina één vertrokken, je zit er meteen middenin, na enkele pagina’s gaat je hart al voor de eerste keer harder slaan. Het tempo is ook razend hoog en de eerste 50 pagina’s zijn één en al rush en spanning. 

Het tempo gaat een beetje omlaag (en ook dit is maar eventjes, Sandra geeft je even de tijd om te bekomen, heel eventjes...) maar om eerlijk te zijn zit je heel de tijd met een “wie, wat, waar en hoe loopt dit af?”-gevoel doorheen heel het boek. 

Wat voel ik mee met Marijn, ik hou enorm van dit personage en hij zit echt in mijn hartje. Ook Kris kan op mijn goedkeuring rekenen. Over hun band wil ik ook niet teveel kwijt, enkel dat je elke emotie rond die band ook echt voelt dankzij de auteur haar schrijfstijl. Ook de andere personages worden goed beschreven en van een enkele dacht ik steeds, nee zo is het niet, om achteraf te moeten zeggen ‘potverdikke toch wel dan!’

Over het verhaal, dat laat ik even, dit mag/moet je zelf ontdekken. Ik kan enkel kwijt dat ik op een bepaald moment dacht dat ik gevonden had hoe de “wie, wat, waar’ in elkaar zat, helaas... Dit is absoluut de auteur haar sterkte. Ze neemt je mee in een verhaal waar je achteraf moet van toegeven dat je absoluut geen idee had hoe dit ging eindigen. 

Een ijzersterke psychologische thriller. Ze doet het weer, Sandra J. Paul is absoluut een kei in haar vak. Een boek dat je zeker zal herlezen, een boek dat absoluut een mini-serie of film kan/moet worden. Een boek dat je dankzij de cover zal koesteren in je boekenkast. Een absolute aanrader voor iedereen die graag thriller leest. 4/5

  • Auteur(s) : Sandra J. Paul
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789082986372
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 400
  • Verschijningsdatum : nov2019
0 reacties:

Een reactie posten