Het leven dat ik kende | Esther boek

Het leven dat ik kende. - Esther Boek (HamleyBooks)

Het leven dat ik kende is een aangrijpende roman gebaseerd op waargebeurde feiten.

Nadat Roelf alles waar hij van hield is verloren, lijkt het leven hem weer toe te lachen wanneer hij het geluk opnieuw vindt met Sophie.

Tot die nacht waarop hun huis, met daarin alle onvervangbare herinneringen, tot de grond toe afbrandt. Als de politie hem enkele maanden later arresteert voor deze brand is het drama compleet.

Maar is hij wel schuldig of heeft justitie de verkeerde te pakken? Voor Roelf blijkt: wanneer je speelt met vuur, ben je nergens meer veilig...

Vandaag mag ik de blogtour afsluiten van dit ongelooflijk, emotioneel en heftig verhaal van Esther Boek.

Zoals ik elke keer al heb gezegd en ook deze keer moet zeggen, HamleyBooks en hun covers, steeds een perfect match. Het geeft je bij het aankopen al een goed idee wat te verwachten. Na het lezen geeft de cover steeds perfect weer wat en waar het boek voor staat. Ook inhoudelijk is dit een prachtig boek. Details, vlindertjes, het maakt het allemaal af en ik hou zo van die verwennerij.

Het is mijn eerste boek dat ik lees van deze auteur en haar schrijfstijl ligt me wel, het leest vlot, het is ontzettend krachtig geschreven, heel duidelijk en toch zoveel diepgang. Ik ben blij verrast, want dit verhaal optekenen moet niet makkelijk zijn geweest. Esther Boek heeft de perfecte balans gevonden. 

Dan het verhaal, jongens wat een verhaal. Ik heb zo zo ongelooflijk hard moeten huilen. Echt zakdoeken vol en amper iets zien van de tranen en toch moest ik doorlezen. Hoeveel kan je hebben, hoe flexibel is je geest in het incasseren van het ene na het andere.

Dit verhaal is zo heftig en Esther Boek heeft met dit boek echt wel een pareltje gecreëerd. Geen happy boek, ben ik fan van, maar zo zo mooi en eerlijk. Respectvol, hard, no nonsense, gewoonweg wauw. 

Ik ga niets meer vertellen als dat wat de flaptekst je zegt. Waarom? Wel niemand had mij verwittigd dus ook al wist ik dat het best heftig ging zijn was deze lees absoluut heartbreaking. En net dat wil ik je zelf laten ervaren. 

Hoe ik deze blogtour wil afsluiten? Met te zeggen dat elke positieve recensie dat dit boek al kreeg absoluut terecht is. Met een 5/5 voor Esther Boek en deze ongelooflijke roman en met de woorden ‘verschrikkelijk en ongelooflijk mooi!’. 

Ik ga absoluut zo snel mogelijk ‘De perfecte moeder’ van deze auteur lezen. 

  • Auteur(s) : Esther Boek
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789463886086
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 300
  • Verschijningsdatum : nov2019


0 reacties:

Een reactie posten