Het nieuwe meisje | Daniel Silva

Het nieuwe meisje - Daniel Silva (HarperCollins) 

Niemand weet wie ze is: het mooie meisje dat elke dag bij een exclusieve privéschool in Zwitserland wordt afgezet door een zwaarbeveiligde autocolonne, alsof ze een staatshoofd is. Er wordt gefluisterd dat ze de dochter van een rijke, internationale zakenman is. Maar dat is niet waar, haar vader is de verafschuwde kroonprins van Saoedi-Arabië, die onder vuur ligt vanwege zijn rol in de moord op een dissidente journalist. Als zijn dochter op gewelddadige wijze wordt ontvoerd, gaat hij naar de enige man die hij vertrouwt.

Gabriel Allon, de legendarische meesterspion, bijt zich vast in de zaak en komt terecht in een dodelijke en geheime oorlog met een oude vijand die de toekomst zal bepalen van het Midden-Oosten – en misschien wel van de hele wereld...

Ik vind het een nostalgische cover. Vroeger hadden mijn ouders ook veel thrillers in huis en als ik terugdenk aan die covers komt het wat terug in deze. Helemaal niets mis mee, je weet wat te verwachten dan. 

Ook de prijs is erg leuk. Boeken zijn hier in België luxe producten dus duur. Zo jammer, de regering gaf de voorbije jaren wel 2x per jaar een cheque van 5€ korting om mensen weer aan te zetten tot lezen. Misschien gewoon de btw al verlagen?! Het zou vele mensen al stimuleren om sneller een boek aan te kopen.

‘De plek waar Gabriel nu op de Place du Cirque geparkeerd stond, was niet bepaald legaal. Net zomin als het 9mm-Baretta-pistool met walnoothouten handgreep dat op de passagiersstoel onder een exemplaar van Le Temps van die ochtend lag.’

De schrijfstijl is vlotter dan vlot en in combinatie met de korte hoofdstukken vlieg je door het boek. Dat is best goed want de auteur houdt van details. Het verhaal heeft echter wel je aandacht en laat niet meer los. 

Het onderwerp is ook interessant en fijn om je even mee in de wereld van spionage te begeven. Thriller is het niet echt maar eerder een spannend verhaal waar je geleidelijk aan compleet wordt ingezogen. 

‘Rebecca had de droom, zoals altijd, in de laatste uurtjes voor de zon opkwam. Ze lag in ondiep water vlak bij de oever van een door bomen omzoomde Amerikaanse rivier.’ 

Enige minpuntje (als je dan toch moet zeuren ;)) is dat dit een serie is en sommige dingen lijkt je toch even te missen of ontgaan als je nog niets van de auteur en de serie gelezen hebt. Het kan best hoor om het losstaand te lezen, maar best gewoon heel de serie meepikken. 

Sommige moeten helaas alweer aan het werk op deze tweede kerstdag, of als je toch lekker vakantie hebt dan is deze ‘het nieuwe meisje’ wanneer je s’avonds op de bank kruipt de ideale holiday season ontspanning. 

‘Gabriel belde haar de volgende ochtend en liet een boodschap achter op haar voicemail. Het duurde een week voordat ze zelfs maar de moeite nam terug te bellen, niet echt een veelbelovend begin.’

Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar. 

  • Auteur(s) : Daniel Silva
  • Uitgeverij : Harpercollins
  • ISBN : 9789402704198
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 448
  • Verschijningsdatum : nov2019
0 reacties:

Een reactie posten