Daisy jones & the six |

Daisy Jones and the Six - Taylor Jenkins Reid (Ambo|Anthos)

Daisy Jones & The Six is een verslavende roman over de opkomst en ondergang van een band, maar ook over vrouwen die leven voor hun dromen en er alles voor doen om die te laten uitkomen.

In Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid droomt de knappe maar instabiele Daisy Jones er eind jaren 60 van een beroemd zangeres te worden. Ze wordt voorgesteld aan Billy Dunne, de frontman van de opkomende rockband The Six. De vonken spatten ervan af en hun eerste hit slaat in als een bom. Billy's vrouw is zich bewust van de chemie tussen haar man en Daisy, maar hun huwelijk en gezin staan voorop. Die romantiek is niets voor de coole toetsenist Karen die de liefde opzijschuift voor haar carrière in een tijd die daar nog niet rijp voor is.

Daisy Jones & The Six is een verslavende roman over de opkomst en ondergang van een band, maar bovenal over drie krachtige vrouwen die leven voor hun dromen en er alles voor overhebben om die te laten uitkomen.

Een immens populair boek als ik zie hoeveel keer deze op Instagram en Facebook voorbij komt, hoeveel lovende reacties. Een cover die er inderdaad uitspringt dus ja ik geef het toe ik wou hem echt wel lezen. 

Het is een ontspannende, leuke lees, zeker en vast maar om er nu een literair hoogstandje van te maken, nee, dat toch niet. Eerder een boek dat je leest op een vrije namiddag in de zetel met een kop thee. 

Doordat het boek is opgemaakt in een interview-stijl is het wel een enorm vlotte lees. Het is eens iets anders en het trekt aan tot lezen. Super leuk gedaan. Tof. Één van de sterktes van het boek is dat je het meteen wil uitlezen. 

Het verhaal is ook erg leuk om te lezen. Daisy die verknipt is in zoveel manieren, de bandleden van the six die elk hun problemen en struggles hebben. Hoe het leven on the road eraan toe gaat, fans, muziek,... Je ontdekt het allemaal.

Het boek is eigenlijk een groot roddel momentje en laat ons eerlijk zijn, dat lezen we allemaal wel eens graag. Doordat het een interview is, lees je hoe de ene zich dingen compleet anders herinnerd als de andere en zie je ook hoe de wrijvingen ontstaan. 

Dit is gewoon een erg leuk boek om te lezen, een ontspannende lees. Een verdiende 3/5 en volgens mij een ideaal boek om cadeau te doen. 

  • Auteur(s) : Taylor Jenkins Reid
  • Uitgeverij : Ambo|Anthos
  • ISBN : 9789026349249
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 400
  • Verschijningsdatum : okt2019

"Ik viel als een blok voor Daisy en verslond deze roman in een dag!' – Reese Witherspoon

"Deels onthullende celebritymemoires deels A Star Is Born. Je leest het in één nacht uit.' – Vogue Best New Books

'Volledig geloofwaardig en een feest om te lezen.' - The Times

'Reid is onovertroffen in het neerzetten van imperfecte personages, en de strakke plot doet je racen naar het einde van deze verslavende roman.' - Publishers Weekly (starred)

0 reacties:

Een reactie posten