Overleef de nacht | Riley Sager


 Overleef de nacht - Riley Sager (Ambo|Anthos)


Josh Baxter, de chauffeur, is een vreemde voor Charlie. Ze ontmoette hem bij het mededelingenbord op de campus, waar ze een briefje ophing omdat ze een lift wilde naar Ohio. Josh was op zoek naar een medepassagier met wie hij de benzinekosten kon delen. Beiden hebben goede redenen om snel te vertrekken. Charlie rouwt nog altijd om haar beste vriendin, die het derde slachtoffer werd van de zogenaamde Campus Killer. Josh zegt dat hij snel naar huis moet om voor zijn zieke vader te zorgen, maar is dat wel zo? Terwijl ze in het holst van de nacht over de lege snelwegen razen, bekruipt Charlie het gevoel dat Josh weleens de Campus Killer zou kunnen zijn. Is hij werkelijk een koelbloedige moordenaar? Of gaat Charlies levendige fantasie met haar aan de haal?


Riley Sager en ik, tot zijn vorige boek Voor het donker thuis, waren wij absoluut geen vrienden. Dankzij dat vorige boek - dat zo ongelooflijk goed was. Lees het! - lees ik met plezier dit nieuwe boek maar eerlijk is eerlijk, het haalt niet het niveau van Voor het donker thuis.


Wat deze auteur wel heeft, is een ongelooflijk vlotte schrijfstijl. Zelfs wanneer het verhaal wat in een slomp terecht komt, lees je wel makkelijk door en lees je het boek uit voor je er goed en wel besef van hebt. Die vlotte en makkelijke schrijfstijl is wel een plus, de uitwerking van het verhaal is in de boek weer wat minder.


Het is wel een leuke trip down memory lane want het verhaal - Charlie gaat in op het voorstel om met Josh mee te rijden naar huis, ze wil weg op de campus na de dood van haar beste vriendin - speelt zich af wanneer smartphones, spotify lijsten en ‘zoek mijn IPhone’ nog helemaal niet bestaan. 


Ik groeide op in de jaren 90 dus kon me levendig voorstellen hoe alles liep en hoe Charlie bij Josh terecht kwam. Qua personages kon ik Charlie soms wel door elkaar schudden. Hoeveel alarmbellen heb je nodig?! (Maar de auteur speelt heel goed in op de gevoelens het bij de lezer opwekt.) 


Ondanks dat ik het verhaal op sommige momenten wat te saai aanvoelde, had ik niet door wie nu de Campus Killer was. Als film had ik dit verhaal misschien spannender gevonden. Niet mijn favoriete Riley Sager, maar zeker niet de slechte. Dus ja, hij schreef wel weer een thriller die er staat. 


  • Auteur(s) : Riley Sager
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • ISBN : 9789026354816
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 344
  • Verschijningsdatum : maart 2022

0 reacties:

Een reactie posten