De nieuwe Wendy | Jami Leigh


 De nieuwe Wendy’s - Jami  Leigh (Jewel Books)


De nieuwe Wendy is een fantasierijk avontuur geïnspireerd door Peter Pan met romantiek en een vleugje humor.


Op Lumin leven nog maar weinig mensen met de Gave, ook wel Peters & Wendy’s genoemd. Sarina is een Wendy. Misschien zelfs dé nieuwe Wendy die over Helidan zal regeren. Als Sarina wordt ontvoerd, komt ze plotseling voor een keuze te staan. Zal ze gehoorzaam haar rol vervullen of neemt ze haar eigen lot in handen? Sula heeft er alles voor over om haar geliefde kapitein te redden van de dood. Ook als dat betekent dat ze achter een legende aan moet, waarvan niemand weet of het bestaat. Wanneer er een mogelijke oplossing op haar pad komt, wordt ze geconfronteerd met haar verleden.


Een YA fantasy met een knipoog naar Peter Pan en de auteur schreef een boek waarin ze poëtische zinnen niet schuwt. Op de eerste pagina slaagt ze er al in zo een mooie, krachtige zin neer te pennen. Het boek leest, dankzij een enorm vlotte schrijfstijl, heel makkelijk en snel. Jami Leigh hield doorheen het boek ook steeds mijn aandacht. Mondjesmaat laat ze dingetjes los oveR de personages en Lumin. Een wereld waar je kleine verwijzingen naar Peter Pan in kan terugvinden en die gevuld is met magie, kristallen, elven,…


Je leest in dit boek vanuit de perspectieven van Sarina en Sula - tweelingzussen die o zo verschillend zijn maar ook heel gelijkend - en beide vrouwen hebben een interessante verhaallijn. Beide karakters zijn interessant om te ontdekken en te leren kennen. Beide zijn Wendy’s, beschikken over gaves en moeten besluiten wat ze in de toekomst willen voor zichzelf maar ook voor hun vrienden en geliefden. Ook andere personages zoals Ax, Zed en Mael geven een meerwaarde aan dit verhaal.


Een boek dat leest als een groot avontuur en waar je je geen moment hoeft te vervelen. Een einde om U tegen te zeggen. Een einde dat ervoor zorgt dat ik zo snel als de auteur kan schrijven en publiceren, dat tweede deel wil gaan lezen. Eigenlijk bevat dit boek alles wat een YA en fantasy moet hebben. Goeie worldbuilding, een vlotte schrijfstijl, een sterk verhaal met sterke personages. Een sterke lees die doet verlangen naar meer.


Ik moet toch ook nog even het binnen- en buitenwerk van dit boek complimenteren. Wat een mooie cover. De kleuren, de sierlijke zilveren letters, de vliegende Wendy’s, een plezier voor het oog en om in je boekenkast te staan pronken. Ook binnenin is het een feest wanneer elke hoofdstuk begint.


De auteur geeft via Instagram ook een boek weg, bij elke deelnemer aan de blogtour kan je letters vinden. Zowel hier als in mijn Instagram kan je twee letters vinden. (Tip, ze zijn vetgedrukt ;)) 


  • Auteur(s) : Jami Leigh
  • Uitgeverij: Jewel Books
  • ISBN : 9789083194400
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 444
  • Verschijningsdatum : februari 2022


0 reacties:

Een reactie posten