Coup de Foudre - Eline de Schepper


 Coup de Foudre - Eline de Schepper (HamleyBooks)


Katie Haver's leventje is eenvoudig, ze werkt in het theehuis in haar dorp, en is best tevreden over haar relatie met Max. Maar is dat georganiseerde leventje wel genoeg? Er is tenslotte een hele wereld om te ontdekken. Een wereld die haar roept. Met een roekeloos en ondoordacht plan, slaat ze haar vleugels uit en neemt een drastische beslissing. Ze verruilt haar slaperige dorp in voor de hippe, bruisende City of Lights. In het vrolijke gezelschap van haar tweelingzus Stella, stopt ze al haar spaargeld in een sober kaarsenwinkeltje, in het sprookjesachtige Crémieux. 


Iets wat misschien al op voorhand gedoemd is om te mislukken? Want Parijs is helemaal niet waar ze op gehoopt had. De norse, maar nieuwsgierige buurtbewoners zien haar absoluut niet graag komen. Maar Katie zet alles op alles om zich te bewijzen. Is het enkel de betoverende lichtjesstad waarvoor Katie valt? Of toch eerder voor de charmes van de knappe dokter, na een onverwachte ontmoeting?


Zin in een leuke en luchtige feelgood? Dan is dit boek perfect om even tussendoor te lezen en dat is niet alleen maar omdat dit zo een mooie cover is in prachtige pastelkleuren. Het is wel een van de mooiste feelgood covers die in al ben tegengekomen. Dus echt wel credits voor die mooie cover en het mooie binnenwerk.


Eline de Schepper heeft een schrijfstijl die, ondanks dat deze auteur enorm gedetailleerd schrijft en daardoor soms over andere dingen iets te snel overgaat waardoor het soms wat chaotischer aanvoelt, heel vlot leest. Een schrijfstijl die makkelijk en snel leest. Die gedetailleerde schrijfstijl heeft dan weer wel als voordeel dat alles een heel duidelijk beeld in je hoofd krijgt.


In dit boek valt er veel te beleven, de persoonlijke tocht en groei van Katie, een knappe dokter die op het toneel verschijnt, familie perikelen, de ander bewoners met hun karakters en geschiedenis in Crémieux. Je zal je niet snel vervelen tijdens deze feelgood die - ondanks soms een dertien in een dozijn gevoel - heel luchtig en plezierig aanvoelt. Ideaal lente/zomer leesvoer.


  • Auteur(s) : Eline de Schepper
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464510041
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 280
  • Verschijningsdatum : februari 2022

0 reacties:

Een reactie posten