De burgerwacht - Ellen Lina


 De burgerwacht - Ellen Lina (Uitgeverij de Fontein)


Kayleigh keert na jaren bij Defensie terug naar haar ouderlijk huis in Berkendijk. Ze wordt er weer extra geconfronteerd met het verlies van haar zusje Brenna, die twintig jaar eerder vermoord werd. Omdat Berkendijk al maanden wordt geteisterd door overvallen en inbraken, zijn de mannen in het dorp een burgerwacht gestart, de schakel tussen de inwoners en de politie. Wanneer Kayleigh een lijk in een bosmeertje ontdekt, is dat de start van een reeks merkwaardige gebeurtenissen. Nóg een dode in datzelfde meer maakt Berkendijk het horrordorp van Nederland en uiteindelijk treft het noodlot Kayleighs familie opnieuw…


Ellen Lina, wat kan deze auteur vlot schrijven. Het boek leest snel en zit goed in elkaar. Ze weet de spanningsboog gespannen te houden wanneer het moet en tovert zonder problemen een plottwist uit haar hoed. Soms ging de auteur wel snel over gebeurtenissen en gingen andere dingen dan weer heel vlot, maar echt storen deed het zeker niet.


In Berendijk is een burgerwacht opgericht na een hele reeks gebeurtenissen die gaan van overvallen tot inbraken. Wanneer Kayleigh, na jaren dienst in het leger, plots terugkeert naar huis, gebeurt er iets waardoor ze de burgerwacht leert kennen en zelf ook gaat deelnemen aan die burgerwacht. 


Kayleigh is een sterke vrouw, of zo lijkt het in eerste instantie toch. Als snel blijkt ze helemaal niet zo sterk te zijn als ze zich voordoet en ontdek je, naarmate het verhaal verder gaat, dat het gewicht van haar rugzak immens is. Ook op amoureus vlak gaat het voor haar niet op rolletjes. 


Mijn enigste opmerking is dat er soms gewoon teveel focus lag op de amoureuze kant van het verhaal. Tuurlijk was schrijven over kayleigh en haar liefdesperikelen nodig voor de puzzel maar ik had misschien liever meer gelezen over haar tijd in het leger, nog meer over de psyche van de dader(s).


Een thriller die meer is dan alleen een thriller.

Perfect boek als je spanning én romantiek wel kan smaken. Een boek dat er gewoon staat. 


0 reacties:

Een reactie posten