Ga niet naar zee | Tommy Wieringa

 Ga niet naar zee - Tommy Wieringa (De Bezige Bij)


In Ga niet naar zee beweegt Tommy Wieringa zich tussen het wereldse rumoer en de stilte van kloosters en het platteland. De lezer volgt het leven van de schrijver op de voet, en leert dat succes of tegenslag geen invloed heeft op zijn werk – al schrijft het beter op een volle dan op een lege maag. 


Tommy Wieringa maakte een persoonlijke selectie uit de korte stukken die hij in de loop der jaren schreef, zodat Ga niet naar zee leest als een kleine autobiografie.


Ga niet naar zee kwam al eerder uit en steekt nu in een nieuw jasje en wat fijn om te boek te (her)ontdekken. Wat hou ik van deze auteur en zijn schrijfstijl. Wat hou ik van de manier waarop hij iets verteld en de humor die hij hanteert. Een boek met korte verhalen, columns die deze auteur doorheen de jaren schreef. Ga mee op wandel met Tommy Wieringa doorheen jaren. Weinig woorden die zoveel vertellen. Kleine verhalen die zo groots zijn. Hoe kan je nu niet fan zijn van Tommy Wieringa? Exact, dat gaat niet. Als lezer kan je niet anders als van deze auteur houden. 


0 reacties:

Een reactie posten