Het geheime leven van Albert Entwistle - Matt Cain


 Het geheime leven van Albert Entwistle - Matt Cain (Uitgeverij de Fontein)


Albert Entwistle is 64 jaar oud. Zijn hele leven, zijn hele identiteit, is opgebouwd rond zijn werk als postbode in een dorpje in Engeland. Maar dan krijgt hij te horen dat hij met pensioen moet, en opeens ziet Albert niets anders voor zich dan een lege, eenzame toekomst...


Albert beseft dat het eindelijk tijd is om eerlijk te zijn over wie hij is, en wat zijn grootste droom is. Hij besluit op zoek te gaan naar zijn eerste en enige grote liefde, George, die hij bijna vijftig jaar geleden vaarwel heeft gezegd maar nooit is vergeten…


Het is tijd dat Albert zijn vaste postrondje achter zich laat, en de wijde wereld intrekt!


Oke, eerlijk is eerlijk, ik moest wel erg lang gewoon worden aan dit boek. Het staat bol van de stereotypes. Ik las ergens iemand die zei dat ze helemaal niet WOKE was, maar dat dit boek op sommige momenten op het randje is, en ik kan daar best inkomen. Zelfs zijn coming out was een en al positief, en dat is in het echte leven vaker, jammer genoeg, omgekeerd. 


Dat gezegd zijnde, ondanks de stereotypes, sloot ik Albert in mijn hart want laat ons eerlijk zijn, het is nooit te laat om voor jezelf te kiezen en graag zien, graag zien dat is alles. Of het nu jezelf is of iemand anders. Het verleden en zijn gebeurtenissen hoeven je niet te vormen. En dat is wat dit boek - met die boodschap - zo mooi en warm maakt. Ook andere personages in dit boek hebben een rugzakje vol, maar allemaal herkenbare rugzakjes zodat ook zij snel een gezicht krijgen. 


De schrijfstijl is heel vlot, ik las het boek in twee dagen uit. Je leest het verhaal vanuit verschillende perspectieven. Je leert vooral Albert kennen die, wanneer hij op pensioen moet en na nog een trieste gebeurtenis, besluit om het helemaal ander te gaan doen. Op zijn weg daarnaartoe ontmoet hij verschillende mensen, leert hij de mensen die hij dacht te kennen, pas echt kennen en gaat hij op zoek naar zijn grote liefde.


Tussen de zoektocht door kan je lezen hoe Albert teruggaat naar het moment dat hij George leerde kennen en hoe het leven gelopen is hoe het gelopen is. Albert Entwistle heeft best een heftig verleden en leven gehad, maar toont dat het nooit te laat is om voor jezelf en je geluk te kiezen en echt te gaan leven. 

  


0 reacties:

Een reactie posten