De wolf van Askram | Abdelali Bentohami

 De wolf van Askram - Abdelali Bentohami (Bento Uitgeverij)


Chadli Skarmi, een geboren en getogen Amsterdammer, blinkt niet alleen uit op school, maar is ook een groot voetbaltalent. De toekomst lacht hem tegemoet, maar hij worstelt met het feit dat hij continu in de schaduw van zijn succesvolle vader moet leven. Met een vwo-diploma en een contract voor vijf jaar bij Ajax op zak, zoekt hij zijn grootouders op in Askram, een dorp in het Marokkaanse Rifgebergte. Chadli’s voornemen om in Askram tot rust te komen na een hectisch examenjaar, Ontaardt in een huiveringwekkend avontuur.


Leer Askram, waar niet alles altijd mooi en zonnig is, kennen door de beeldend schrijfstijl. Neem de omgeving en de mensen in je op. De auteur schrijft op een heel mooie manier die heel toegankelijk is, tel daar dan beeldend bij op en je kan nauwelijks geloven dat dit een debuut is.


Ga mee met Chadli en ontdekt dat zowel geluk als ongeluk in een fractie van een seconden kunnen opdraven. Een zoektocht naar zichzelf, naar innerlijke rust. Wie is hij echt, gevangen tussen jongvolwassenen en volwassenen en voel zelf dat drukkende gevoel doordat de auteur Chadli zo compleet omschrijft.


Net zoals mooie zinnen, vliegen de emoties je ook rond de oren. En dat is helemaal oké voor dit verhaal, het verhaal vraagt erom en de auteur delivers. Zeker een aanrader en ik ben benieuwd wat deze auteur nog meer kan bereiken als de juiste uitgeverij hem onder de vleugels neemt. 


  • Auteur: Abdelali Bentohami
  • Uitgeverij: Bento uitgeverij 
  • ISBN: 9789083103402
  • Taal: Nederlands 
  • Uitvoering: Paperback
  • Aantal pagina’s: 224


Over de auteur: Abdelali Bentohami (Amsterdam, 1978) is chirurg en oprichter van stichting Santé Pour Tous, een medische hulporganisatie die zich richt op het verbeteren van de Marokkaanse gezondheidszorg door onder meer gratis operaties uit te voeren en lokaal medisch personeel op te leiden. ‘De wolf van Askram’ is zijn debuutroman.g


0 reacties:

Een reactie posten