De perfecte leugen | Jo Spain

 De perfecte leugen - Jo Spain (Uitgeverij de Fontein)


Erin adoreert haar man Danny. Wanneer Erin op een ochtend de deur van hun appartement opent voor een collega-agent van haar man Danny, ziet ze de schok op het gezicht van de man. Erin draait zich om, om nog net te kunnen zien hoe Danny naar het balkon loopt en vanaf de vierde verdieping zijn dood tegemoet springt…


Achttien maanden later staat Erin terecht voor de moord op haar man. In de anderhalf jaar hiervoor is ze erachter gekomen dat Danny niet was wie ze dacht. Ze dacht dat hij perfect was, dat hun leven perfect was. Maar dit alles was gebouwd op de perfecte leugen…


Jo Spain, een auteur die ik nog niet heel goed ken en mijn eerste kennismaking was geen succes. Iets te verbergen, het eerste en enige boek dat ik las van deze auteur, kon me absoluut niet bekoren, hoe sterk de start van dat boek was, zo saai vond ik de rest van het verhaal. 


Laat me toe te zeggen dat de auteur met dit nieuwe boek, de perfecte leugen, mij dwingt om mijn mening te herzien. Ik ben zo blij dat ik de auteur, na Iets te verbergen, nog eens kans gaf want ik las dit boek in een dag uit en vond alles eraan geweldig, ik genoot zo hard van deze lees.


Het is super vlot geschreven waardoor je als een speer doorheen het boek raast, het staat bol van intriges en drama, niets is wat het lijkt, niemand is wie ze zeggen te zijn, en ik bleef geboeid. (Al lijkt dit voor de auteur toch een struikelpunt om de lezer alert en geboeid te houden. Had dit boek nog meer pagina’s had het weer saai overgekomen.)


Het begin is ronduit schitterend en het verhaal is een knappe puzzel die helemaal op het einde in elkaar past. Of je nu al weet wie, of hoe en wat, dit is echt een heel leuke, spannende lees. Pure ontspanning. 


  • Auteur(s) : Jo Spain
  • Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
  • ISBN : 9789026159435
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 368
  • Verschijningsdatum : maart 2022
0 reacties:

Een reactie posten