De familie Aubrey - Rebecca West


 De familie Aubrey - Rebecca West (Signatuur) 

Maak kennis met de familie Aubrey in het eerste deel van deze familiesaga die een groot deel van de twintigste eeuw beslaat.


In het huis van de familie Aubrey hoor je tijdens theetijd arpeggio’s op de piano en flarden geëngageerde discussies. Dit excentrieke gezin woont in Londen, vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Vader Piers is journalist, moeder Clare een voormalig concertpianiste, die haar carrière opzij heeft gezet om voor hun vier kinderen te zorgen: de muzikale tweeling Mary en Rose, de talentloze Cordelia en de kleine Richard Quinn. En dan is er nog de geliefde nicht Rosamund, die onderdak vindt bij de Aubreys. 


De spilzieke vader Piers dreigt zijn familie voortdurend aan een financiële ondergang te helpen, wat slechts ternauwernood kan worden afgewend door moeder Clare. Maar zijn nieuwe baan in de buitenwijk van Londen belooft uitstel van de teloorgang. De Aubreys hopen dat kunst hen zal redden van een leven met armoede. 


Tussen de muziek, politiek, vervulde en gebroken dromen door, zoeken de drie dochters in dit eerste deel van de Aubrey-trilogie hun eigen stem in deze patriarchale samenleving.


Het eerste deel in de familie Aubrey-trilogie en ik ben niet wild enthousiast. Het is een Britse klassieker maar ik werd niet meegezogen in de tijdsgeest, in de sfeer en manier van leven die toen heerste en kon me dus moeilijk mee in het gezin plaatsen. Dat een klassieker standaard teveel woorden heeft en je eigenlijk weinig te weten komt, is ook hier het geval. En daar hou je van of niet.


Rose is degene die je doorheen dit boek loodst. Het is vanuit haar standpunt dat je de familie Aubrey leert kennen. Waar ze de ene keer een duidelijke mening klaar heeft die helemaal bij haar leeftijd past, lijkt ze het volgende moment de enige volwassenen in de kamer. Dat aspect maakte me wel enorm nieuwsgierig om te zien hoe de andere familieleden de gehele situatie bekijken.


Gelukkig was de schrijfstijl vlot want ondanks dat dit boek toch een stevige lees is, leest het enorm vlot. Ik kan niet zeggen dat ik geboeid was door het verhaal, toch boeide de manier van schrijven wel waardoor in door bleef lezen. Ik hoop in het volgende deel meer voeling krijgen met de personages, minder aan de thee te zitten en meer diepgang te ontdekken.


  • Auteur(s) : Rebecca West
  • Uitgeverij: Signatuur
  • ISBN : 9789056726942
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 608
  • Verschijningsdatum : februari 2022


0 reacties:

Een reactie posten