De jaagster | Kate Quinn

De jaagster - Katie Quinn (HarperCollins)

Het is 1946. De Britse oorlogscorrespondent Ian Graham is erop gebrand de vrouw te pakken te krijgen die bekendstaat als die Jägerin – de jaagster. De vrouw heeft gruwelijke misdaden gepleegd, maar daarnaast wordt Ian gedreven door een heel persoonlijke reden. Het lijkt een onmogelijke opgave om haar te vinden, tot hij Nina Markova ontmoet, een Russische pilote die tijdens de oorlog in vijandelijke handen viel maar wist te ontsnappen. Zij is de enige die ooit oog in oog heeft gestaan met de jaagster en het heeft overleefd. Ondertussen maakt de zeventienjarige Jordan in Amerika kennis met de nieuwe verloofde van haar vader, een vrouw met een licht Duits accent en een verleden waarover ze niet wil praten... 

De jaagster is een razendspannend verhaal vol waargebeurde historische feiten, liefde en verraad, dat van het begin tot het einde boeit.

Het boek wisselt de hoofdstukken af tussen verschillende personages. Je hebt Ian, Nina en Jordan. Zo zorgt de auteur er ook voor dat je na elk hoofdstuk geboeid blijft. Ik kreeg naarmate het boek vorderde wel een voorkeur voor Nina haar hoofdstukken. 

Nina haar personage en verhaal boeien onderzettend en zijn ook nog eens mooi en spannend om te lezen. Je leert nog wat dingen bij maar kan ook zien hoe het karakter van Nina gevormd word door alle dingen die ze meemaakt en hoe ze in het leven van Ian terechtkomt. Deze dame is echt een moordwijf.

“Vlucht. 
  Duik onder.
  Ander wordt het je dood.”

Ik was ook enorm gecharmeerd door Ian zijn kameraad/partner Tony, wat een vlotte babbel en die glimlach moet toch wel erg speciaal zijn dacht ik steeds. Exact wat de auteur voor ogen had met dit personage. It came across. 

De verhaallijn is ook iets om even bij stil te staan, ik bedoel dat het je inderdaad doet nadenken over al die ‘kleinere vissen’ in de tijden van oorlog en nazi’s. Waar zijn zij? Zijn ze ooit gestraft, zelfs maar kort, of hebben ze gewoon hun leven kunnen voortzetten zonder enige consequenties... 

“‘Kom op,pap,’ drong ze aan. ‘Vertel eens over die mysterieuze vrouw.’ Hij zette zijn vale petje van de Red Sox recht. ‘Welke mysterieuze vrouw?’”

Katie Quinn haar manier van schrijven zorgt er ook voor dat je dit verhaal moeiteloos leest. Alles is mooi in elkaar gepast als puzzelstukjes, de fictie en non-fictie zijn mooi in elkaar verweven. Het is ook gewoon enorm boeiend om iets minder ‘bekend’ te lezen zoals ik al eerder zei. 

Een mooi en boeiend verhaal, een erg vlotte lees die ik in no-time uit had en personages waar je snel met meevoelt en je snel leuk gaat vinden. Ik raad hem met plezier aan en een sterke 4/5 voor deze ‘de jaagster’.

Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar. 

  • Auteur(s) : Kate Quinn
  • Uitgeverij : Harpercollins
  • ISBN : 9789402758344
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : paperback
  • Aantal pagina's : 512
  • Verschijningsdatum : aug2019
0 reacties:

Een reactie posten