Koelcel | David koepp

Koelcel - David Koepp (HarperCollins)

Een fenomenaal thrillerdebuut van de scenarioschrijver van Jurassic Park en Mission Impossible!

Roberto Diaz, eliteagent van het antibioterrorismeteam van het Pentagon, wordt op pad gestuurd om in Kiwirrkurra, een gehucht in de Australische outback, een mogelijke biochemische aanval te onderzoeken. Hij vindt iets wat nog veel verontrustender is: een extreem muterende schimmel, in staat om de wereld te verwoesten. Hij weet het gevaar te bezweren en slaat een monster van het materiaal op in een koelcel, in de diepste krochten van een militair opslagcomplex in de VS.

Ruim dertig jaar later horen twee beveiligingsagenten tijdens een nachtdienst in een Self Storage-complex een aanhoudende piep die ze niet kunnen negeren. Achter een alarmpaneel vinden ze de bron: er is een storing in een kelder. Ze gaan op onderzoek uit, maar weten niet dat ze zo de schimmel na decennialang woekeren een uitweg bieden…
Diaz is de enige die de dreiging kan stoppen. Hij haast zich naar de andere kant van het land om de beveiligers – een ex-gevangene en een alleenstaande moeder – te helpen. Het onwaarschijnlijke gelegenheidstrio heeft één angstaanjagende nacht de tijd om het huiveringwekkende organisme te isoleren. Is het genoeg om de mensheid te redden?

Het verhaal begint met een kleine inleiding, en het eerste deel van het boek vertelt je vlotjes en in een goed tempo wat er zich heeft afgespeeld. Ook in dit eerste deel krijg je al snel een horror-gevoel. Een goed horror-gevoel weliswaar en niet een cheap ‘Freddy vs Jason’ gedoe. ;) 

In vrij korte hoofdstukken kom je toch nog kleine details tegen die de personages wat meer diepgang geven en waardoor je een klein stukje van hun persoonlijkheid leert kennen. 

Het verhaal en plot zijn goed gevonden, niet wauw maar door zijn geheel en de manier waarop de auteur de groei en werking van de schimmel beschrijft bij elke stap vormt het echt wel een goed boek. Het is ook gewoonweg goed geschreven want je blijft vlotjes doorlezen.

Het enige minpunt, en ik weet zelfs niet of dit wel een minpuntje is, is dat het heel movie-achting aanvoelt. Ik kan perfect voorstellen dat hier een film van word gemaakt die met Halloween gereleased zal worden.

Het zalig cliché einde maakt het ook echt af. Het laat je na een verhaal vol spanning, een race tegen de tijd, helemaal relaxed achter. 

Even over de cover en de pagina`s. Dit is toch wel een leuk extraatje voor een echt bookgeek. De titel en de naam van de auteur zijn in shinny zilvere reliëf letters, altijd leuk. De hoofdstukken qua verleden/ heden worden aangegeven door een speciale print. Best aangenaam en altijd leuk!

Dit boek is een verfilming waiting to happen. Echt horror / thriller met een vleugje romantiek. Een echte Halloween blockbuster. Een sterke 3/5.

Bedankt HarperCollins voor dit exemplaar.  

  • Auteur(s) : David Koepp
  • Uitgeverij :Harpercollins
  • ISBN : 9789402758429
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : paperback
  • Aantal pagina's : 304
  • Verschijningsdatum : sept2019

0 reacties:

Een reactie posten