De offers - Jeroen Windmeijer

De offers - Jeroen windmeijer (HarperCollins)

In een gesloten gemeenschap in de buurt van het Titicacameer worden in korte tijd drie kinderen vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht. De Nederlandse onderzoeksstudent Luc en zijn Boliviaanse collega Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? Wat waart er rond tussen de mistige toppen van de Andes?
In Latijns-Amerika is het christendom, dat de rooms-katholieke conquistadores met zich meebrachten, diep verweven met de oorspronkelijke natuurgodsdienst. De indianen zien Moeder Aarde als een zorgzame moeder, die de mens overvloed schenkt. Offers zijn nodig om het evenwicht in stand te houden. Maar soms is wel een heel groot offer nodig…

Jongens jongens wat een boek!! Ik ben echt enkel en alleen vol lof over deze dus hou je klaar voor even niets anders dan goeds.

“Het kind lijkt in diepe rust. Het zit binnen in een kamer tegen een muur aan, de armen om zijn opgetrokken benen geslagen. Zijn hoofdje rust op zijn knieën, als dat van een kind dat op een feest per se op wilde blijven en dan toch door slaap werd overmand. Maar het is dood.”

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik enorme fan ben van alle elementen in dit boek. Het religieuze, het land, de gemeenschappen, de tradities,...
Ik vind het steeds ontzettend fijn wanneer je bij een boek ook nog iets opsteekt en bijleert. Again niets dan lof dus.

“‘Agnus dei,’ hoor ik hem prevelen, ‘qui tollis peccata mundi.’ Lam Gods dat de zonden van de wereld draagt.” 

Het verhaal neemt je vanaf de eerste pagina mee naar Bolivia en geeft zoveel kennis ivm het religieuze, het land, de mensen enz. 
Als je de prequel las dan wist je al dat dit boek vanaf het eerste woord super spannend ging worden en it did delivery just that! 
Het verhaal stelt niet teleur, het geeft zoveel mee maar blijft echt een up tempo lees. Ik las het in één keer uit omdat het gewoon niet mogelijk was weg te leggen. 

“Maarten volgt blijkbaar dezelfde gedachtegang. ‘Je verblijf hier eindigt zoals het begonnen is. Met een dood kind.’”

Het plot... I did not see this coming!! Jeroen Windmeijer heeft die speciale gave en het enorme talent om je mee te nemen in heel dit verhaal, dat je er zo diep inzit maar dat je absoluut compleet achterover valt bij de ontknoping. Dat is niet veel schrijvers gegeven! 

Conclusie dit is een absolute 5/5 ! Dit is zo ontzettend goed geschreven, zo leerrijk, zo een goed plot, zo een sterke verhaal elementen en het geeft je zelfs zin om je backpack te nemen en meteen af te reizen naar Bolivia. 

Jeroen Windmeijer je bent een held! Wat een ontzettend goed boek!! Bedankt!

Bedankt aan HarperCollins voor dit recensie-exemplaar. 


0 reacties:

Een reactie posten