De drie dochters 1, Rosalinds leugen - muna shehadi

De drie dochters 1 : Rosalinds leugen - Muna Shehadi (HarperCollins)

De drie dochters van filmster Jillian Croft en haar beroemde echtgenoot Daniel groeien op in weelde, ook na de tragische dood van hun moeder. Jaren later staat hun wereld op zijn kop, als ze een medische verklaring vinden waaruit blijkt dat Jillian nooit zwanger kon zijn geweest.
Olivia en Eve willen er het fijne niet van weten, maar middelste zus Rosalind kan het niet loslaten. Ze heeft zich altijd anders gevoeld en wil weten hoe het zit. Drie geheime schriften leiden haar naar Leila Allerton, een operazangeres uit New Jersey, en haar grote, warme gezin met Libanese roots. Onder valse voorwendselen sluit ze vriendschap met de familie. Durft ze te vertellen wat haar werkelijk drijft?

Wat een fantastisch melig boek is dit!! Ik heb hier zo van genoten. Ik las het dan ook wel in de meest perfecte setting, regen, koud, op de bank met een dekentje en een theetje... ideaal!

Rosalind en haar zussen ontdekken dat hun moeder onmogelijk hun echte moeder kan zijn zoals de flaptekst al meegeeft. Waar de ene zus het meteen loslaat en de andere er niets van wil weten gaat Rosalind op onderzoek uit.

Ze komt bij een familie uit waarvan ze overtuigd is dat het haar ‘echte’ familie is en tijdens die zoektocht & confrontatie zoekende tijd trekt ze de verkeerde conclusies en loopt het gewoon niet zoals ze wil.

Uiteindelijk heeft dit verhaal een super hartverwarmend ontroerend einde dat best wel “cheesy” genoemd kan en mag genoemd worden. En dat is meer dan ok. Wat zalig om een boek te lezen met gewoon een happy ending. Niets meer, niets minder. 

De hoofdstukken beginnen steeds met een kleine tekst uit het dagboek van Rosalinds moeder. Hierdoor krijg je wat extra background info over haar persoonlijkheid. De schrijfstijl is ook erg vlot waardoor je door het boek heen vliegt.

In het verhaal zitten ook alle elementen die in dit soort boeken aanwezig moeten zijn, verdriet, vriendschap, ziekte, liefde, dood, ruzies,... It’s got it all. Leuk weetje, dit is het eerste deel van een trilogie dus ongetwijfeld nog twee relaxed reads to come. 

Ik geef “Rosalinds leugen”een dikke 3/5 
Een zonnige dag in de tuin of een regenachtige dag op de bank, dit is de ideale compagnon. Goed nieuws trouwens want in november komt het tweede deel “Eve’s waarheid” al uit! 

Muna Shehadi las als kind al zoveel dat ze vastbesloten was zelf ook schrijver te worden. Ze begon haar schrijfcarrière in romantische fictie en maakte met haar Drie dochters Trilogie de overstap naar romans voor een breder publiek.


0 reacties:

Een reactie posten