Verboden toegang | Belinda AebiVerboden toegang - Belinda Aebi (HamleyBooks)

Synopsis: Urbain Decorte wordt na een brand dood aangetroffen in het tuinhuis van zijn volkstuintje. Het brandonderzoek wijst uit dat er kwaad opzet in het spel is. Twee jaar geleden werden er al eens percelen vernield, maar de daders zijn nooit gevonden. Hoofdrechercheur Stef Michiels zoekt met zijn team naar sporen om de brandstichters te vinden en wil meer te weten komen over het slachtoffer. Wie was Urbain Decorte?

Ook al las ik dit boek in een dag uit, toch is het niet mijn favoriete boek van deze auteur. De schrijfstijl is wel, naar goede gewoonte, enorm vlot. Deze auteur kan haar verhaal steeds zo neerpennen dat je moet blijven doorlezen. De balans tussen zaak en spanning is steeds dik in orde bij Belinda Aebi. Ook in Verboden toegang werkt de auteur rustig naar haar einde toe en laat ze daar alle stukjes in elkaar vallen. (Leuk voor mij, wonende in Temse, was dat ik alle straten en plekjes weet zijn.) 

Wat maakte dit boek dan ‘minder’ dan haar vorige thrillers? De personages. Ik kreeg maar geen voeling met ze waardoor ze mogelijks niet zijn overgekomen zoals de auteur het voor ogen had. Dat is natuurlijk iets heel persoonlijks, misschien zijn de personages wel heel toegankelijk voor jou. 

Een goede thriller, die heel vlot leest, waar de auteur haar lezers verrast met wie, wat, waar en vooral waarom. 

0 reacties:

Een reactie posten