Hoe vermoord ik mijn familie | Bella Mackie


 Hoe vermoord ik mijn familie? - Bella Mackie (The House of Books)


Wanneer Grace Bernard ontdekt dat haar afwezige miljonairsvader de smeekbeden van haar stervende moeder heeft afgewezen, zweert ze wraak door elk lid van zijn familie te vermoorden.


Ik heb meerdere mensen vermoord (sommige op gruwelijke wijze, andere heel koelbloedig) en toch zit ik nu in de gevangenis voor een moord die ik níét heb gepleegd. Als ik bedenk wat ik écht heb gedaan, vind ik het stiekem jammer dat niemand ooit zal weten wat voor complexe klussen het waren. Ik hoop er natuurlijk ongestraft mee weg te komen, maar ik stel me graag voor dat iemand ooit, als ik er allang niet meer ben, een oude kluis opent en deze bekentenis vindt. Mensen zouden van hun stoel vallen. Er is per slot van rekening vrijwel niemand ter wereld die kan begrijpen hoe iemand van achtentwintig doodleuk zes familieleden kan hebben vermoord, om vervolgens, zonder ook maar een greintje spijt, vrolijk verder te gaan met haar leven.


Helaas, ik ben helemaal niet mee met de hype rond dit boek. Ik kan zelfs niet goed uitdokteren waarom dit boek zo geliked is. 


Ondanks dat de schrijfstijl heel vlot is, is het verhaal dat niet. Het is hopeloos vlak, de personages zijn unlikable, en zelfs als het de auteur haar bedoeling was om de personages emotieloos - belust op wraak - te maken, slaagt ze daar absoluut niet in en het is zelfs best saai.


Het concept van dit boek is dan misschien wel leuk bedacht - ook al is het niet voldoende uitgewerkt - maar dat is dan ook het enigste leuke aan dit boek. Misschien was dit gewoon geen boek voor mij en kan jij de entertainende waarde van dit verhaal wel vinden. 


Dat is het mooie aan boeken, waar de ene niet kan wachten om eruit te geraken, wil de andere er het liefst heel lang in verdwalen. 


  • Auteur(s) : Bella Mackie
  • Uitgeverij: The House Of Books
  • ISBN : 9789044366587
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 384
  • Verschijningsdatum : juni 2023
  • Thema : Gezinsleven fictie; Gezinspsychologie; Humoristische misdaad en mysterie

0 reacties:

Een reactie posten