Eindelijk mezelf | Matt Cain


 Eindelijk mezelf - Matt Cain (De Fontein)


Ted Ainsworth lijkt een perfect leven te hebben: bijna twintig jaar gelukkig getrouwd en een baan in de ijswinkel van de familie. Maar de waarheid is dat zijn huwelijk niet zo gelukkig is als hij dacht, en dat hij nooit voor het familiebedrijf heeft willen werken – hij houdt niet eens van ijs…

Dus als zijn man hem verlaat, is dat eigenlijk een kans om na te denken over wat hij zélf wil met zijn leven. Om eindelijk zijn geheime droom te volgen, en een nieuwe carrière op te bouwen. Om eindelijk te worden wat – en wie – hij wil zijn!


Wanneer Ted op een ochtend hoort dat zijn leven vanaf dat moment nooit meer hetzelfde zal zijn, begint hij alles en iedereen in vraag te stellen. Een zoektocht van Ted naar wie Ted nu echt is, weet hij dat zelf wel?


Net zoals het eerste boek van deze auteur zit er meer dan een thema verweven in dit verhaal. Is het veel? Misschien wel, maar eigenlijk vraagt het verhaal dat ook. Wanneer je op zoek gaat naar je ware ik, dromen wil achterna jagen, dan komt er ook gewoon erg veel op je pad.


De schrijfstijl is enorm vlot, de auteur heeft dit genre goed onder de knie, en ik las het boek dezelfde dag nog uit. Het hoofdpersonage Ted krijgt, naarmate je verder leest, meer vertrouwen, kan eindelijk zijn gevoelens uiten en wekte zo meer en meer sympathie op tot het moment dat je helemaal mee juicht voor Ted. 


Ander personages, zoals Teds man en Teds zus, krijgen even hun moment in dit boek, de lezer krijgt voldoende informatie meer ivm karakter, maar ook niets meer want dit is Ted zijn tijd om te schitteren. Ted zijn tijd om eindelijk eerlijk te zijn met zichzelf én met degene die nauw aan zijn hart liggen. 


Een verhaal dat gaat over jezelf (her)ontdekken, over keihard vallen maar wel weer opstaan en je rug eens zo recht houden. Een verhaal over dromen najagen en dat allemaal geschreven in de regenboog stijl van de auteur. 


  • Auteur(s) : Matt Cain
  • Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
  • ISBN : 9789026166624
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 384
  • Verschijningsdatum : juni 2023
  • Thema : Engeland; Hedendaagse levensstijl fictie; Met betrekking tot homoseksuele mannen; Moderne en hedendaagse fictie; Vertaalde fictie

0 reacties:

Een reactie posten