Het verborgen decennium | Beatrijs Vermaercke, Dirk Vanderlinden


Het verborgen decennium - Beatrijs Vermaercke, Dirk Vanderlinden (Borgerhoff & Lamberigts)


Het is een jubileumjaar, want de Vandiesel Company opereert nu al 10 jaar vanuit de Brusselse Marollen om de misdaad te bestrijden. En dat moet gevierd worden. Alleen moeten ze nog overeenkomen hoe dat zal gebeuren, want de voorstellen liggen mijlenver uit elkaar en zorgen voor de nodige spanning binnen het team. Intussen maakt de Goldsmiths Universiteit van Londen zich klaar voor de plechtige proclamatie. Een stoet van professoren, met de rector op kop, trekt naar de grote aula om de laatstejaarsstudenten uit te zwaaien. Rector Nick Bishop loopt er echter bijzonder gespannen bij op deze heuglijke dag. Zijn eigen verleden dat hij een decennium lang verborgen kon houden, lijkt hem nu plots in te halen. Hij staat voor een aartsmoeilijk dilemma dat zijn academische carrière kan maken of kraken.


Dit was een ideaal tussendoor boek. Na enkele dikke boeken had dit verhaal de perfecte lengte. Het las bijzonder vlot en dankzij een korte kennismaking voorin het boek met alle personages ben je als lezer meteen mee. (Las je dus nog geen boeken van de vandiesel company, stoort dat niet.) 


Ik waande mij volledig mee op de mille miglia en slingerde met plezier tussen heden en verleden. Het gehele verhaal - begint, midden, einde - had best dubbel zo lang mogen zijn zodat alles gedetailleerder en beter uitgewerkt was ivm de verhaallijnen maar ik ervaarde dit niet heel erg storend. Gewoon een vlotte, leuke lees die ontspanning brengt. 


0 reacties:

Een reactie posten