Groeten uit Benidorm | Hendrik Groen


 Groeten uit Benidorm - Hendrik Groen (Meulenhoff)


Zestigers Theo en Cobie hebben het na tientallen jaren huwelijk nog altijd goed samen en genieten van de vrijheid van hun pensioen. Joop en Hannie, een bevriend stel, hebben elkaar daarentegen weinig anders te bieden dan gekibbel en geklaag. De dagelijkse sleur is Joop en Hannie een last, maar grote veranderingen zijn zo mogelijk nog erger. Ieder jaar twee weken met de caravan op de Veluwe, verder reikt hun ambitie niet.


Tot ze bij het gezamenlijke kerstdiner weer eens uitgebreid klagen over het Hollandse weer, en de enthousiaste Cobie hen overhaalt om de grijze wintermaanden gezellig met z’n viertjes door te brengen in Benidorm. Altijd lekker weer, en als je je huis aan expats verhuurt, kun je er zelfs aan verdienen. Dat laatste argument geeft de doorslag: de twee stellen wagen het erop.


Eenmaal aan de Costa Blanca kan Joop tot zijn eigen verrassing de couleur locale wel waarderen: de zonnige terrasjes, de Hollandse cafés en zelfs de bingo- en karaoke-avondjes. En, ook goed tegen de sleur, hij ontmoet er aardige nieuwe mensen. Ook Cobie en Theo vermaken zich uitstekend. Hannie daarentegen voelt zich juist met de dag eenzamer. De spanningen tussen Hannie en Joop nemen langzaam maar zeker toe. Tot er niet veel meer nodig is om hun vakantie in Benidorm krakend te laten ontsporen.Een boek van Hendrik groen is de perfecte manier om het weekend me in te duiken. In groeten uit Benidorm volg je twee koppels die gaan overwinteren en het contrast tussen de twee kan niet groter zijn. 


Het ene koppel is gelukkig, geliefd en heeft kinderen, kleinkinderen. Het andere koppel is alles behalve gelukkig met elkaar, snauwen elkaar altijd af en hebben geen familie. Zoals alles boeken van deze auteur is ook hier weer een mooi verhaal waar je liefde voelt, warmte maar ook het killere kantje van het leven. 


Het zou natuurlijk geen Hendrik Groen boek zijn zonder dat humor zijn plekje krijgt. Herkenbaar, gezellig, typische karikaturen, mistroostig, troostend,… een Hendrik Groen is gewoon altijd een goed idee en een fijne lees. 


  • Auteur(s) : Hendrik Groen
  • Uitgeverij: J.M. Meulenhoff
  • ISBN : 9789029098038
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 224
  • Verschijningsdatum : april 2023
  • Thema : Costa Blanca; Humoristische fictie; Moderne en hedendaagse fictie

0 reacties:

Een reactie posten